Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
26 Apr

Gezi Ruhu Avrupa’yı Dolaşıyor

Muammer Koçak, Gezi zamanlarında hem kendisinin kaydettiği hem de kaydedilmiş en iyi görüntülere ulaşarak oluşturduğu videosuyla sanatçıları, sosyal aktivistleri ve eleştirel düşünen herkesi Avrupa ve ‘Radikal Demokrasi’ kavramı hakkındaki görüşlerini video aracılığıyla paylaşmaya davet eden Radical Democracy isimli video yarışmasında yarışıyor. Muammer Koçak’ın Bedük’ün It’s a Riot isimli parçasına hazırladığı videosuna Pazar gecesine kadar buradan oy kullanarak destek verebilirsiniz.

Seyirci oylarıyla ve profesyonel bir jürinin katılımıyla seçilecek en iyi ilk 5 video 2500′er Euro değerinde ödül kazanacak; sonraki 5 video ise 1000′er Euro değerinde mansiyon ödülü alacak.

Her yıl Varşova’da düzenlenen Planete+ Doc Film Festivali kapsamında, 16 Mayıs günü bir ödül töreni düzenlenecek ve kazananlara ödülleri verilecek. Seçilen videolar Avrupa’nın çeşitli yerlerinde düzenlenen festival ve etkinliklerde gösterilecek ve Doc Next Network Medya Koleksiyonu içerisinde yer alacak.

“Bu videoyu kendim yapmış olmama rağmen her izlediğimde hem mutlu oluyorum, hem de çok üzgün. Aslında böyle bir video yapmak için çekmemiştim o görüntüleri, Gezi’ye nasıl destek olabileceğimi düşünürken, en iyi bildiğim işi yapmayı tercih ettim sadece. Böylece o dönem yaşadığimız garip, güzel ama ayni zamanda kötü şeyleri yeni nesillerle paylaşabilecektik. Ne kadar daha Gezi ruhunu hissederek yaşayabiliriz bilmiyorum ama bu video hafızamı güçlü tutmama yardımcı olacak. Zaten üzerindeki ağır ve oturaklı karakterine, uluslararası bir yarışmada ödül alarak videoya tam da ihtiyacı olduğu resmiyet kimliğini kazandırmak için uğraşıyorum. Umarım ki başaracağız.

Fotoğraf: Aslı Çelikel

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply