Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
11 Dec

Anlatılmayan Hikayeler Art 50

5 kadın sanatçının eserlerinin yer aldığı “Anlatılmayan Hikayeler” sergisi; dün akşam Etiler’de TEB Özel Bankacılık binasında sanatseverlerin ziyaretine açıldı. “Anlatılmayan Hikayeler” sözlü ve yazınsal olarak anlatılmayan ve ancak resmedilebilen hikayelere işaret ediyor. Aynı zamanda, bazı hikayelerin ifade edilmeye çalışılırken anlamlarını yitiren kırılganlıklarının altını çiziyor.

Guliz bAYDEMİR

Art50, ikinci sergisinde beş yükselen kadın sanatçının saklı hikayeleri resmettiği eserlerine yer veriyor. Güliz Baydemir seyahat ettiği farklı şehirlerden kolayca fark edilemeyen manzaraları paylaşıyor. Her şehrin kendine has renklerini ve dokusunu barındıran resimler, figür öğesi barındırmamalarına rağmen nice yaşanmışlıkların geçtiği mekanları görünür kılıyor.

Aysegul Karakas_Yer Degisterme Serisi

Eserlerinde doğaya kendi özgü bir üslupla yer veren Ayşegül Karakaş’ın pastoral manzaralarında zamanın içinde asılı kalmış figürler bulunuyor. Tarihi ve yeri tanımlanamayan bir doğanın içindeki figürler kimi zaman bir yolculukta, kimi zamansa bir kaçışın ortasındaymış izlenimi veriyor. Resmedilen karenin biricikliğine göre kendi hikayesini keşfeden izleyici bazen bir anda kendini bu figürlerle özdeşleşmiş bulabiliyor.

Begum Mutevellioglu

Yaşamından imgelere, belirgin pastel paleti ile sık sık yer veren Begüm Mütevellioğlu çeşitli kadın figürlerini iç mekanlarda resmediyor. Kendi dünyalarında içinde bulunduğu ruh halleri ile gösterilen figürlerin hikayeleri yoruma açık. İzleyeni etkileyen en büyük faktör ise resmi domine eden büyüleyici renkler.

Tuvallerin üzerine karışık teknikte eklemeler yapan Lale Delibaş, bembeyaz eserlerinde bizlere ancak yakından bakıldığında fark edilen bir dünyanın kapılarını aralıyor. Mitolojik ve felsefi öğeleri konu alan sanatçı kimi zaman gözlerimize değil, hislerimize algılayabileceğimiz hikayeler fısıldıyor.

Son olarak Melike Kılıç, çizim eserlerinde yarattığı doğanın içinde yer verdiği öğelerle adeta bir masaldan kareler sunuyor. Görkemli ağaçların huzurunda kurulan dünyadaki nice hikayeler yaprakların arasından görülüyor.

Günlük hayatın temposunda fark edilmeyen, gözden kaçan saklı öyküleri, gerçekliğin baskısında unutulan ve bastırılan masalları ve keşfedilmeyi bekleyen nice hikayeleri görünür kılmayı amaçlayan “Anlatılmayan Hikayeler” sergisi seyirciyi bir yolculuğa davet ediyor. 31 Ocak 2015’e kadar ziyaret edilebilir.

ART50

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply