Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
12 Aug

Ayın Üçüncü Pazarı

Mitte, Kadkıköy’deki atölyesinde alt katında ahşap eşyalar üretilen, üst katında film izlenen, kuzinesinde kestane pişen, hem bir şeyler satın alabileceğiniz hem de atıştırabileceğiniz butik bir kafe, vintage mağaza ve atölye. Mitte’nin dediğine göre: Hasırcıbaşı’nın ünlü kedilerini seviyor, ”sürreal market” köşesinde satılık ikinci el objeleri yeni sahipleri ile buluşturuyor, müzik dinliyor (ve bazen müzik yapıyor), kahve içiyor, t-shirt deniyor, kahvaltı ediyor, ”Bu çılgın kahvaltıdan sonra da bir kahve iyi giderdi.” diyor, kahve içiyor, her ay kurulan pazarda limonata yudumluyor ya da kısacası canları ne isterse onu yapıyorlar.

Yaptıkları bunca şeyden biri de her ayın üçüncü pazarı gerçekleştirdikleri etkinlik. Bu ay, 17 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Ayın Üçüncü Pazarı’nda neler mi var?

– Aklında iç mekan bahçeciliği yapmak olmayanlara bile ”acaba?” dedirtecek Mel’s Garden el yapımı saksılar ve bitki kombinasyonları

– Farklı, eğlenceli ve el emeği göz nuru kanaviçeleri ile mint

– ”Sebzesiz çıkmam abi” diyenler için Domatees

– Uygun fiyatlı kıyafet, çanta, aksesuar, ayakkabı ve vintage’lar ile Giyemedim, Panpa Butik ve mitte.co

– Mitte.co’nun dünyanın dört bir köşesinden pazar için topladığı ürünler ve mobilyalar

Exit-Music‘in neredeyse her aradığınız bulabileceğiniz plak koleksiyonu ve Plak temizleme servisi.

– Evde de lezzetli kahveler yudumlamak isteyenler için At Origin Coffee

– Mersin’de köylü kadınlara istihdam yaratmak için başlatılmış bir proje: Annemin Kilimleri.

-Kartlar, stickerlar, baskilar, sanatci kitaplari ve seramikler icin 49/50 ya da bildiğimiz ismi ile Bakkal,

-Atmak, tutmak, çevirmek, yeni şeyler keşfetmek ya da keşfettiklerini geliştirmek kısacası eğlenmek isteyenler için birinci ve ikinci el juggling aletler (Contact ball, devil stick, diabolo, poi, hulahoop, unicycle, 3 top) ile Bacci Juggling Dükkanı,

– Leziz yemekleri, reçelleri ve sosları ile hey chef!

– Mitte’nin marangozhanesinden talaşı üzerinde taze ürünler,

Mitte Limonata, meyve salatası ve yiyenlerin asla pişman olmayacağı belki de daha önceden niye hiç yemedim ki diye pişman olabileceği Arnavut tatlısı trileçe de cabası.

Yer: Caferağa Mahallesi, İhlas Sokak No:4/A, Kadıköy

Zaman: 17 Ağustos 14:00/20:00 arası

Etkinlik

Fotoğraf: Ilgın Tufan

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply