Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
13 Jan

İş Sanat’tan Modern Türk Edebiyatı Dinletisi

Türk edebiyatının büyük ustası Sait Faik Abasıyanık’ın, Her Şey İnsanı Sevmekle Başlar başlığı altında derlenen hikâyeleri İş Sanat’ın dinletiler serisinde edebiyat meraklılarının beğenisine sunuluyor.

Dinleti02

Modern Türk hikâyeciliğinin öncülerinden, kendine has tarzıyla ön plana çıkan Sait Faik, ardından gelen edebiyat kuşaklarına çeşitli açılardan öncülük etmiştir. Yazar, insan ve insan sevgisi üzerinde temellenen, sade bir dille kaleme aldığı öykülerinde merkez-taşra ilişkisi üzerinde durmuş, insanın günlük hayatından kesitleri, İstanbul’u, adaları ve deniz temalarını sıklıkla işlemiştir. “Her Şey İnsanı Sevmekle Başlar” dinletisinde Sait Faik’in sevilen hikâyelerinden özenle bir araya getirilen seçkiyi Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek.  Atilla Birkiye’nin düzenlemesi ve Mehmet Birkiye’nin rejisörlüğüyle eski bir radyo kayıt stüdyosu düzeninde seslendirilecek hikâyelere Serdar Yalçın’ın müzikleri eşlik edecek. Sait Faik’in “Projektörcü,” “Alt Kamara,” “Plajdaki Ayna,” “Sivriada Geceleri” ve “Hişt Hişt” gibi öykülerinin seslendirileceği dinleti, 19 Ocak Pazartesi akşamı ücretsiz olarak İş Sanat’ta.

EMEL BİLGE ÇINAR

Oldmagnet'te editör olmadan önce, üç yılını post prodüktörlük yaparak Lighthouse Visual Effects, İstanbul'da geçirdi. Projeleri neticesinde Autodesk Türkiye'nin topluluk yöneticilerinden biri olmayı başardı. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Los Angeles, California'da Medya ve Eğlence Yönetimi üzerine eğitim aldı. Aynı zamanda Öteki Sinema'da sinema ve dizi yazıları yazarken bir yandan bilimkurgu okumayı, oyun tasarlamayı ve durmaksızın oyun oynamayı seviyor.

No Comments

Leave a reply