Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
12 Oct

Amerikan Horror Story: Coven

Cover for American Horror Story Coven

American Horror Story, Murder House ve Asylum konseptli iki sezonu geride bıraktıktan sonra 9 Ekim saat 22:00’de FX’de korku hayranlarıyla buluştu. Ardarda yayınladıkları fragmanlarla yeni sezona olan beklentiyi ve merakı arttıran yapımcılar, klişe korku ögelerinden aldıkları ilhamlarla her sezon farklı bir konudan gidiyorlar. Belki de AHS’nin en iyi tarafı da her sezon bizi başka bir maceranın bekliyor oluşu. Bir AHS klasiği olarak eski zamanda başlayan Coven serisinin ilk bölümü, New Orleans 1834 yılında geçiyor. Bol kanlı başlayan ilk dakikalarda Misery’deki korkunç rolünden hatırlayacağınız Kathy Bates’i görmek fazlasıyla tüyler ürpertici bir sezon olacağının ilk sinyallerinden.

Cover for American Horror Story Coven

İlk sezonda evin depresif genç kızı Violet’i canlandıran Taissa Farmiga’yı Asylum sezonunda görememiştik ve özlemiştik. Bu sezonun baş karakterlerinden biri olan Taissa, beraber olduğu erkekleri öldürebilme gücüne sahip bir cadı. Erkek arkadaşını yanlışlıkla öldürmesiyle annesi tarafından Cadılar Okulu’na gönderiliyor ve olaylar gelişiyor. Okulun sahibesi iki sezondan da tanıdığımız muhteşem Sarah Paulson. Genç cadılara güçlerini nasıl kontrol altına alabileceklerini ve kendilerini nasıl gizleyebileceklerini öğretmeyi hedefleyen Cordelia Foxx, dizinin yine ana karakterlerinden.

Bu sezon transfer olan yeni oyuncular arasında Kathy Bates’ten sonra hiç şüphesiz en dikkat çeken isim Julia Roberts’ın yeğeni Emma Roberts. Madison Montgomery karakterini canlandıran genç yıldız, aynı zamanda dizinin yakışıklı baş karakteri Evan Peters’ın da kız arkadaşı. En ağır toplar daima en sona kalırlar. Dizinin başarısını büyük ölçüde borçlu olduğu Oscar ödüllü oyuncusu Jessica Lange. Aykırı karakterlerin kadını Lange bu kez ‘supreme witch/bitch’ olarak karşımızda. Aynı zamanda Cordelia Foxx’un annesi rolündeki Lange’in cadılarla ilgili kızından çok farklı planları var. Hepimiz izleyip neler olacağını göreceğiz.

”Wear something… black!”

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply