Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
2 Dec

Kinfolk Dinner Series, Sydney

This slideshow requires JavaScript.

Geçen hafta döndüğüm Sydney sehayatimin en güzel günlerinden biri, Kinfolk Dinner Series’a katıldığım 19 Kasım akşamıydı. Sydney’e yaklaşık bir saatlik mesafedeki Camden semtinde bulunan Glenmore House, evente ev sahipliği yapıyordu. Glenmore House’a giden yollar bile son durağın inanılmaz bir yer olacağıyla ilgili şüpheye yer bırakmıyordu. Evi bulduğumuz zaman bahçesine adım atar atmaz beklentimin de üzerinde bir güzellikle karşılaştım. İnsanlar bir taraftan Willie Smiths marka organik apple cider’larını veya biberiyeli ev yapımı limonatalarını yudumluyor, bir yandan da birbirleriyle tanışıp kaynaşıyordu. Her şey sıradan bir akşam yemeğinin çok ötesinde resmen bir prodüksiyon eşliğinde ilerliyordu. Herkes event’in organizatörü ve a boy bir masanın üzerine çeşitli meyveler, şarküteri ürünleri ve atıştırmalıklar yerleştirilmişti. Kokteyl kısmını geçtikten sonra herkes bahçedeki upuzun masada kendi adını bulmaya koyuldu. Her şey mükemmel bir özen ve zevkle hazırlanmış bizi bekliyordu. Mario’s Kitchen’dan çıkan kusursuz yemeklerin açılışı domates, kızarmış buğday ve keçi sütünden yapılmış lor peynirli salata ile yapıldı. Arkasından gelen incirli, mozzarella’lı ve karamelize soğanlı pizza eminim bende olduğu kadar birçok insanda da unutulmaz bir iz bıraktı. Pizza ve salata ağırlıklı menünün ardından güllü ve bademli sütlaçla finali yaptık. Yemeklerin yanında The Cake Wines Pinot Noir 2012 ve 2013 servis edildi.

Bugünün asıl önemi ve özelliği Sydney’de ilk kez bir Kinfolk Dinner yapılıyor oluşundan ziyade bunu Kinfolk ekibinden Julie Pointer ve Katie Searle Williams’ın yapıyor olmasıydı. Yapılan konuşmalar ve duygusal dakikaların ardından tekrar oturma alanımıza yakın olan kişilerle sohbete koyulduk. Ne yazık ki masanın diğer bir ucuyla iletişime geçmek imkânsızdı. Sırf bu yüzden birkaç hafta önce aldığım Community isimli yemek kitabının yazarı Hetty Mckinnon’la tanışma fırsatını kaçırdım. Diğer bir taraftan tanıştığım güzel insanları uzunca bir süre göremeyecek olmanın burukluğu da vardı. Bütün bunları bir kenara bırakırsak muhteşem bir ev sahipliğinde muhteşem bir gece geçirdim.

Partnerler:

Mario’s Kitchen

Glenmore House

Willie Smiths Organic Cider

Timbermill

Bumble Candles

Supply Paper Co

Jonathan Wherrett

Katie Marx Flowers

Cake Wines

Pick Me

 

Fotoğraflar: Ayşin İldeş
Eventin diğer fotoğrafları için: http://www.tealilyphotography.com/
AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply