Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
2 Mar

3 Fim, 3 Sebep

gael3Bu hafta 3 Film, 3 Sebep köşesinin yıldızı Gael Garcia Bernal. Meksikalı oyuncu çoğu zaman bir filmi izlemeye karar vermeme yardımcı oluyor. Çünkü biliyorum ki eğer o oynuyorsa o film iyi bir film çıkacaktır. İlk kez 9 yaşındayken Salma Hayek ile oynadığı bir TV dizisi ile film sektörüne yaklaşan Bernal’i umarız hiçbir zaman saçma sapan bir Amerikan filminde oynarken görmeyiz.

Amores Perros IMDB/8.2

Birbiriyle kesişen üç hayatın muhteşem hikâyesinin anlatıldığı Amores Perros’da Gael Garcia Bernal filmin baş karakteri  Octavio’yu canlandırıyor.

İzleme Sebepleri

1 Kader denen şeyin ne olduğunu bir durup düşünmek.

2 Kendi irademiz doğrultusunda yaşadığımızı sandığımız şeylerin mutlaka bir sebebi olduğunu görmek.

3 Hayatımız boyunca düşünmeden yaptığımız birçok hareketin büyük olayları nasıl tetikleyebildiğini anlamak.

Bad Education IMDB/7.5

3 rolü birden oynayıp ayrı ayrı hepsinin hakkını veren Gael Garcia Bernal’in defalarca izlenebilecek filmi aynı zamanda 2004 Cannes Film Festivali’nin de açılış filmiydi. Aynı filmde hem gay, hem transeksüel hem  de kadın olabilmek ve bunu olurken izleyiciyi hepsinin farklı karakterler olduğuna inandırabilmek onun en iyi olduğu iş.

İzleme Sebepleri

1 Bir erkeğin nasıl bir kadından bile daha kadın görünebileceğine ikna olmak.

2 Gerçek sınırsız oyunculuğu görmek.

3 Bastırılmış cinselliğin sonuçlarını anlatan unutulmaz bir film noir klasiği olması.

El Crimen del Padre Amaro IMDB/6.9

Bir peder rolüyle karşımıza çıkan Bernal, bu filmde gösterdiği performansla bizi eğer isterse ezik bir peder bile olabileceğine inandırmıştır.

İzleme Sebepleri

1 Herkesin yaşadığı hayatla ve yaşamak istediği hayatla olan çelişkisini anlayabilmek.

2 Yasaklar, istekler ve arzuların masum da olabildiğine inanmak.

3 Her şeye rağmen hayata bir kere geliyoruz diyebilmek.

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply