Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
6 Nov

Jack White Hakkında Bilmedikleriniz

Yarınki Jack White konserini birçoğumuzun heyecanla beklediği Jack White konserinin yılın unutulmayacak konserlerinden biri olacağına hiç şüphemiz yok. The White Stripes’in beyni, kalbi her şeyi olan White ayrıca The Raconteurs ve The Dead Weather gibi grupların da kurucu üyesi. Rolling Stone tarafından gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden biri olarak gösterilen müzisyen, geçtiğimiz aylarda son yirmi yılın en çok satan plağı rekorunu elde eden ikinci albümü Lazaretto’yu kendi plak şirketi Third Man Records üzerinden XL Recordings ve Columbia Records işbirliği ile yayımlamıştı. Jack White, efsane müziğinin yanısıra rockstar duruşuyla da birçok kişinin haklı olarak idolü. Cuma günü Volkswagen Arena’da saat 18:00’da başlayacak olan konsere yetişmek için işten izinler şimdiden alınsın!

Jack White Hakkında Bilmedikleriniz

1. Asıl adı John Anthony Gillis olan sanatçı Jack White adını kullanıyor.

2. Jack White’a göre şimdiye kadar gelmiş geçmiş en iyi DJ’in John Peel.

3. Jack White on kardeşten en küçüğüdür.

4. Bob Dylan, Jack White’a kaynak yapmayı öğretmiş.

5. Jack White’a göre bilgisayar programlarıyla kayıt yapmak ihanet gibi bir şey. Kendi hala analog kayıt yapıyor ve bantlarını tıraş bıçağı ile yeniden düzenliyor.

6. Jack White’ın bir kızı ve bir oğlu var ve ikisi de müzik ile ilgileniyorlar. Oysa Jack White bunu çok sıradan buluyor. Çünkü kendi Charlie Chaplin’in çocuğu olsaydı asla komediyle ilgilenmezdi.

7. Jack White ilk solo single çalışmasını on dakikada kaydetmiş. Şarkının süresi bir dakika.

8. Ayda yürüyen ikinci astronot olan Buzz Aldrin, Jack White ile bir röportaj yaptı.

9. Jack White’ın rekor üstüne rekor kıran albümü Lazaretto ilk hafta sadece 40 bin sattı. Albümü hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.

10. Jack White’ın en büyük hayali uzayda çalan ilk müzisyen olmak. Bununla ilgili gizli projeleri olduğunu doğrulamış.

Kaynak: Babylon

Biletix

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply