Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
7 Nov

Serena (2014)

Dün bası ön gösterimini Cinemaximum Zorlu’da izlediğimiz, bugünse vizyona giren Serena’nın başrol oyuncuları, daha önce American Hustle ve Silver Linings’te birlikte izleme fırsatı bulduğumuz Jennifer Lawrence ve Bradley Cooper. Amerikalı yazar Ran Rash’ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin yönetmenliğini çok doğru bir kararla Susanne Bier üstlenmiş.

Serena, 1920’lerin sonunda Boston’dan Kuzey Carolina’ya taşınan bir çiftin hikayesini anlatıyor. Yıldırım aşkına tutulan Serena ve George, bir kereste imparatorluğunun sahipleri. Fakat George’un geçmişinden gelen bir sır, su yüzüne çıkıyor ve Serena’yı da içine çekiyor. Erkekler dünyasında bir kadın olarak ayakta durmanın zorluğuna da değinen filmde, Serena hırs olayını abartsa da yönetmenin kadın olması konuya daha gerçekçi bir yaklaşım sağlamış. 2010’da Danimarka adına En İyi Yabancı Film Oscar’ını kazanan “In A Better World”ün yönetmeni Susanne Bier, “Serena’nın erkekler dünyasında bir kadın olması bana çok cazip geldi çünkü aslına bakarsanız ben de öyleyim” diyor. Sözüne “Film setlerine baktığınızda sadece yüzde onu kadındır. Serena’nın da kaderi aynıydı ve bu bana enteresan geldi.’ diyerek devam eden Bier, sektördeki hiyerarşiye olan sitemini de inceden dile getirmiş. Bier’in Serena’nın yönetmenliğini üstlenmesi, bu yüzden konusu itibariyle bir nokta atışı olmuş.

Serena, 109 dakika boyunca güç, hırs, ihtiras, aşk, tutku ve entrika vaadediyor. İyi Seyirler!

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply