Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
1 Dec

Dünyanın En İyi 10 Müzesi

Rijksmuseum

Rijksmuseum (National Museum) / Amsterdam, The Netherlands

Zengin arşiviyle Hollanda sanatını detaylarıyla özümseyebileceğiniz National Museum, 8000 objeye sahip. Her yıl milyonlarca sanat objesinin sergilendiği müze, birçok başyapıtı koruma altına almış durumda.

Galleria-Borghese-1-Rome-Information

Borghese Gallery / Rome, Italy

Borghese Gallery’de sadece sanat eserleri değil müzenin muhteşem duvarları da sergileniyor. 1644 yılında Papa Paul V ‘nin yeğeni tarafından yaptırılan müzenin her bir duvarı ve tavanı muhteşem sanat eseri ve heykellerle süslenmiş.

Art-Institute-of-Chicago-Named-The-World’s-Best-Museum

Art Institute of Chicago / Chicago, USA

Amerikan sanatının empresyonist ve post-empresyonist ansiklopedisi olan Art Institute, koleksiyonundaki 260.000 sanat eseri ile sadece çağdaş sanata yönelik değil insan varoluşunun 5.000 yılını kapsayan kültürel miraslara sahip.

Inhotim brazil

Inhotim /Brumadinho, Brazil

Inhotim 5,000 dönümlük arsa üzerine inşa edilmiş bir botanik bahçe ve çağdaş sanat müzesi. 4500 farklı bitki türünün birarada bulunabileceği müze, tek bir ziyaretle her şeyi görmenizi imkansız kılacak kadar büyük.

Musee du Louvre

Musee du Louvre / Paris, France

Louvre Sarayı içinde yer alan fakat orijinalinde 12. yüzyılın sonlarına doğru II. Philip tarafından bir kale olarak inşa edilen müze, dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri ve bunu kesinlikle hakediyor.

SONY DSC

Aya Sofya / Hagia Sophia, Turkey

Çok uzun bir tarihi olan Aya Sofya’yı zaten çok iyi biliyorsunuz. Her yıl binlerce tursit tarafından ziyaret edilen cami, Bizans İmparatoru 1. Jüstinyen tarafından MS 532 – 537 yılları arasında İstanbul’un tarihi yarımadasındaki eski şehir merkezine inşa ettirilmiş bazilika planlı bir patrik katedrali olup, 1453 yılında İstanbul’un Türkler tarafından alınmasından sonra, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye dönüştürülmüştür.

New York City, The Metropolitan Museum of Art. Main entrance exterior on Fifth Avenue.. Image shot 2006. Exact date unknown.

The Metropolitan Museum of Art / New York City, United States

Metropolitan Müzesi sadece Amerika’nın en büyük müzesi değil aynı zamanda dünyanın da en büyük müzelerinden biri olma özelliği taşıyor. Antik ve klasik Amerikan sanatı ve çağdaş sanat ağırlıklı bir koleksiyona sahip olan müzeyi aynı günde gezmek biraz zor, bu yüzden programı iki veya üç güne yaymakta fayda var.

New Acropolis Museum

The Acropolis Museum / Athens, Greece

The Acropolis Museum, ilk bakışta bir müze gibi görünmekten uzak fakat cam ile çerçevelenmiş yapısı ve içindeki onlarca Antik Yunan zamanından kalma yaklaşık 4,000 kalıntıyla yaşayan bir arkeoloji müzesi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

British Museum / London, England

British Museum’daki koleksiyon 1753 yılında buldu. Müzeye birçok ziyaretçinin gelme sebebi olan bu koleksiyon, dünyada yaşamış birçok ırkın başlangıcına ve bitişine ait belgeler, çizimler ve heykellerle kültürleri yakından inceleme fırsatı verir.

Mus_e_d_Orsay_Museum_Paris-2

Musee d’Orsay / Paris, France

Oldukça ağır bir işçiliği olan bir tavana sahip olan Musee d’Orsay, eski bir tren istasyonunda yer alıyor. Duvarlarıyla dünyadaki en büyük empresyonist ve post-empresyonist koleksiyonuna sahip olma özelliği taşıyan müze, Monet ve Van Gogh gibi ünlü sanatçılarn eserlerine ev sahipliği yapıyor.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply