Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
9 Jan

K L O S T E R / Röportaj

Kloster 2

Kloster çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen iyi projelerle sürekli karşımıza çıkıyor. Bize bu oluşumdan bahseder misiniz? Kimdir Kloster?

Kloster, 2014 Eylül ayında İstanbul proje mimarlarımız Engin Yaşar & Yiğit Onbaşı’nın, dj’lerimiz ve müzik koordinatörümüz Mrloverlee & Hello Alien’ın fikir ve kararları ile ortaya çıktı.

Kloster şimdiye kadar çok iyi isimleri ağırladı. Bunların içinde en unutulmaz ve çok kişi tarafından ziyaret edilenler hangileriydi?

Elbette birçok gece unutulmazdı ama Len Faki & Recondite gecesi, Matthew Dekay, Matador, Rebelledo geceleri çok güzeldi.

Kloster 1

Operasyonel anlamda ne gibi zorluklar oluyor mesela? En çok ne yoruyor Kloster ekibini?

Eylül ayında birbirimize kavuşmamız aslında çok büyük dezavantaj olmasına rağmen işinde en başarılı genç ve kararlı bi ekip kurduk, zamanlamamız en çok bizi yordu. Kısa sürede bu kadar çok sanatçıyla anlaşması çok zordu.

Sizce Kloster’ın büyük bir mekan olmasının avantajları ve dezavantajları neler? Kontrolü sağlamak güç oluyor mu?

Dezavantajı 3 kattaki her dj’i dinlemek :) Çok merdiven çıkıp inmek ekibimizi fitledi aslında bu da bir avantaj. Kontrolden çıkacak bir kitlemiz yok. Pek kontrolden çıkAcak biR durum yaşayacağımızı da varsaymıyoruz.

Genel olarak deep/tech house ve techno müzik yapan isimleri konuk ediyorsunuz. Mekanın müzik seçimine eklemeyi planladığınız başka bir tür var mı?

Elektronik dans müziğinden vazgeçmeden her kolunu barındırıyoruz. Yakında Perşembe günleri live konserlere başlamayı düşünüyoruz. Birçok büyük sanatçı ile iletişim halindeyiz, katacağımız en büyük yeniliklerden biri olacak.

Neler oluyor bu günlerde Kloster’da? 2015 için yeni projeler neler?

Booking’lerimize devam ediyoruz. Konsept albüm şirketleri ile gecelerimiz ve Berlin, Zürih gibi şehirlerin köklü club’leri ile kardeş gecelerimiz olacak.

Kloster 6

Kloster’da en çok hangi şarkıyı duyarız? Favorileri kimdir?

Kloster favori bir parçanın çalınacağı bir yer olmamakla beraber her gece yeni bir şarkı ile insanları etkileyecek bir yer daha çok.

Kloster’ın sanat ayağı nasıl gidiyor? Unisex isimli sergiye olan ilgi nasıldı?

Unisex sergisinin açılışı çok başarılı geçti fakat sergiye ve sanata aynı ilgiliyi göremedik. Biz de hata etmiş olabiliriz, yeni sergimizde daha başarılı olacağımızı düşünüyoruz ve Unisex sergisini deneyimsizliğimize veriyoruz.

2015 yılında Kloster’a gelmesini planladığınız sizi en çok heyecanlandıran müzisyen kim?

Richie Hawtin.

Bizi tanıştırmak istediğiniz, tanısanız seversiniz dediğiniz biri ya da birileri var mı?

Proje mimarımız Yiğit Onbaşı, müzik direktörümüz Ümit Şenol, resident dj’imiz Ali Özer Sezer, jokerlerimiz Okan Şahin & Mustafa Burak Dirgen & Nalan Han, asistan prensesimiz İlayda Can, grafikerimiz Naz Özyaseminler, sosyal medyacımız Koray İzci, görselcimiz Shi Tv, halkla ilişkilerimizi sağlayan Serhat Sancak & Kardelen Başak Altınsoy & Ecem Güvenceler, takım kaptanlarımız Yiğit Onbaşı & Murat Ülker & Ümit Şenol, yatırımcımız Engin Yaşar. Bu arada çok kısa zamanda oluşutuktan sonra fikir ayrılığından aramızdan ayrılan Natasha Dach & İdil Gür ve Merve Akay’ı da unutmamak gerekir.

Facebook

Kloster

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply