Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
14 Jan

Wes Anderson Filmleri

Aşmış sinematografisi ve görsel diliyle afiyetli bir seyir zevki sunan Wes Anderson filmlerini birçok sebepten ötürü tekrar tekrar izlemeyi seviyoruz. Her bir filmini izlerken aldığınız tat benzer olduğundan yönetmenin filmini izlerken ona ait olduğunu bilmeseniz bile tahmin edebiliyorsunuz. Gişe rekorları kırmak veya herkesi memnun etmek için film çekmeyen yönetmenin takıntılı olduğu bazı konular var: Bill Murray, renkler ve simetri. İşte Wes Anderson’un şimdiye kadar çektiği 8 film.

Bottle Rocket (1996)

Wes Anderson’ın debut filmi Bottle Rocket, bir kitapçıyı soyan soyguncuların hikâyesini anlatıyor.

Rushmore (1998)

Adını filmin geçtiği Rushmore isimli liseden alan film, annesinin ölümünün ardından Max Fischer’ın hikayesini anlatıyor.

The Royal Tenenbaums (2001)

Harlem’de W. 144th St. ve Covent Avenue’da çekilen The Royal Tenenbaums filmi, özellikle Gwyneth Paltrow’un yıllarca Margot karakteriyle akıllarımızda bir ikon olarak kalmasını sağladı.

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004)

Başrollerini Bill Murray, Owen Wilson ve Cate Blanchett’ın rol aldığı The Life Aquatic with Steve Zissou, 70’li yıllarda geçen absürd ama bir o kadar da naif bir film.

The Darjeeling Limited (2007)

3 kardeşin babalarının ölümünün ardından Darjeeling ltd. isimli bir trene atlayıp, babalarının enkarnesi olduğuna inandıkları bir kaplanın peşinden Hindistan’a gitmelerini anlatan film, müzikleriyle de oldukça iddialı.

Fantastic Mr. Fox (2009)

Ünlü isimlerin seslendirdiği Wes Anderson’un animasyon filmi Fantastic Mr. Fox, animasyon haliyle bile bir diğer Wes Anderson filmi olduğunu anlayabileceğiniz bir tada sahip.

Moonrise Kingdom (2012)

1960’ların Amerika’sında geçen Moonrise Kingdom, kasabadan kaçan birbirine aşık çifti ve onları bulmaya çalışan kasaba halkını anlatıyor.

The Grand Budapest Hotel (2014)

72. Golden Globe’da komedi/müzikal dalında En İyi Film ödülünü kazanan The Grand Budapest Hotel, rengârenk bir dönem filmi.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply