Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
4 Mar

İnsan Bedenine Dair Yapısal Deneyler: Chromat

16. yüzyıldan beri siluetine rötuşlar dokundurmuş insanoğlu. İçimiz güzel aklımız zehir gibi keskin ola dursun, bu denli yüzeysel kaygılar pek de yavan sayılmazmış aslında. Görsel algı, ilk olarak bir cismin dış hatlarını seçermiş; animasyon karakter tasarımından bahseden Erdem Taşdelen’nin konuşmasından (AllDesign Istanbul 2013) kaptığımda, karalamıştım defterimin bir köşesine okunmaz bir yazıyla. Neyse ki hafızamda yer etmiş.

chromat_metal_corset_1

chromat_corset_MrPearl

Orta Çağ’da hayat bulan korse akımının zamane elçilerinden Mr. Pearl, kendi yorumuyla adeta bir feminist. Thierry Mugler, Paul Gaultier, John Galliano ve Christian Lacroix gibi isimlerin koleksiyonlarını kendi imzasını taşıyan korselerle forma sokan uçuk artezyanın kreasyonlarını 7 gün 24 saat üzerinde taşıdığı da olurmuş.

İnsan bedenine dair yapısal deneyler sürecinde bayrağı devralan Chromat, ‘hızlı moda’ sektörünün yenilerinden. Markanın kurucusu Becca McCharen, matematiksel grid ve distopik evrim kurgularından esinlenerek giyilebilir dış iskeletler yaratıyor. Çoğunlukla deri şeritler bir araya getirilerek tasarlanan bu estetik harikası kafeslerde hapis dileyenleri buraya alalım.

chromat_fashion_1

chromat_fashion_2

 

 Yazar: Esin Ünlü

Yazar OldMagnet
No Comments

Leave a reply