Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
29 Oct

Sebzelerin Hikâyesi 2, Balkabağı

Ekim ayı gelince akla bu ayın unutulmaz sembollerinden Cadılar Bayramı geliyor haliyle. Bal kabaksız Cadılar Bayramı olur mu? Tabii ki olmaz. Ama biz Türk insanı kabağı oyup içine mum dikmez tatlısını yapar yeriz.Bir Amerika değiliz elbette. Çılgın Cadılar Bayramı kostümlerimiz veya haftalar öncesinden heyecanlanan çocuklarımız yok ama genel olarak severiz balkabağını. Bu ay bol bol görüp yiyeceğimiz balkabağı çorba yapmak isteyenler için tarif burada:

 Malzemeler:

1/2 kg. kuşbaşı doğranmış balkabağı

1 adet soğan

1 adet havuç

1 adet patates

2 diş sarımsak

3 kaşık zeytinyağı

1 adet tavuk bulyon

Krema

Göz kararı tuz ve biber

Yapılışı:

Soğan, sarımsak, havuç ve patates aynı anda 5 dakika kadar sotelenecek. Kabaklar eklendikten sonra 8 dakika kadar pişirilecek. Tavuk suyu ve baharatlar eşliğinde 30 dakika fırında pişirilecek. Krema ekleyip servis edebilirsiniz.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply