Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
26 Jan

3 Film, 3 Sebep

Xavier Dolan‘ın ne kadar başarılı bir yönetmen, senarist ve aynı zamanda oyuncu olduğunu daha önceki yazımızdan hatırlarsınız. Xavier’in filmlerini izlemek için sebeplerimizi sınırlandırmak zor olsa da kısa bir liste hazırladık.

Les Amours Imaginaires

Aynı adama tutulan iki yakın arkadaş Marie ve Francis’in aşk, hayal kırıklığı ve tutku dolu hikâyesinde en yakın arkadaşlar düşman olurken arzu nesnesi Nicolas ikisini de kıvrandırıyor.

İzleme Sebepleri

1 Biri erkek biri kadın iki arkadaşın aynı adama aşık olması.

2 Bir başka yazı konusu olan Dalida’dan muhteşem bir Bang Bang versiyonu.

3 Karakterlerin saçından kıyafetine,filmde kullanılan her objenin kadraja girmesinin bir nedeni olması.

I Killed My Mother

I Killed My Mother

Annesini hem çok seven hem de ondan ölesiye nefret eden Hubert’in eşcinsel bir oğul olmakla, annesinin ise eşcinsel bir evlat annesi olmakla ilgili yaşadığı derin hezeyanlar anlatılıyor.

İzleme Sebepleri

1 Bir anneyle oğlunun hem sevgi hem nefret dolu dünyasına girmek.

2 Hubert’le sevgilisi Antonin’in duvar boyama sahnesi.

3 Sıradan ergen problemlerinin altında yatan derin dinamikler.

LAURENCE-ANYWAYS-Melvil-Poupaud-2@Shayne-Laverdière

 Laurence Anyways

Kendisini bir erkek vücudunda hapis kalmış bir kadın gibi hisseden  Laurence’in sevgilisi Fred’le olan tulmaz aşk hikâyesi. Filmde sevdiği erkeği kadın formunda bile kabul eden bir kadının bununla başa çıkışının çarpıcı öyküsü anlatılıyor.

İzleme Sebepleri

1 Sevdiğiniz için neleri göze alırdınız? sorusunun inanılmaz cevabı.

2 Kadın gibi giyinen bir erkeğin yaşadıkları.

3 Gece kulübünde Xavier’in iki saniye gözüktüğü sahne ve filmin genelinde çalan harika soundrack’ler.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

2 Comments

Leave a reply