Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
4 Feb

Philip Seymour Hoffman Filmleri

Philip Seymour Hoffman’ın ölümü bugünlerde dünya üzerindeki birçok insanı yasa boğdu. Uyuşturucu kaynaklı öldüğü dedikoduları onun başarılı hayatına gölge düşrürken Hollywood’da gişe rekorları kıran birçok filmde aldığı rolleri unutmak imkânsız. Onlarca ödül sığdırdığı hayatında magazin sayfaları yerine Bağımsız Film Festivalleri büyük yer tutuyordu. Hoffman’ın kariyerinde irili ufaklı rol aldığı birçok film oldu. Bazıları hatırlanmıyor bile ama bazıları hiçbir zaman unutulmayacak.

Big Leboswski

70’lerin sonunda doğmuş bir hippi ile Vietnam’da savaşmış bir milliyetçinin komik hikâyesinin anlatıldığı Big Lebowski,defalarca sıkılmadan izleyebileceğiniz bir film. Philip Seymour Hoffman, Brandt rolünü canlandırmıştı.

Mission Impossible III

Görevimiz Tekhlike’nin üçüncü filminde yer alan Philip, Owen Davian karakterini oynamıştı.

Money Ball

Gerçek bir hikâyeden uyarlanan Money Ball, batmak üzere olan bir beyzbol klübünün yükselmesini anlatıyor. Baş rollerini Brad Pitt ve Jonah Hill’in paylaştığı filmde Hoffman Art Howe karakterini canlandırmıştı.

The Master

Joaquin Phoenix ve Hoffman’ın başrollerini paylaştığı The Master, emekli ve psikolojik sorunları olan asker Freddie’nin yaşam koçu olarak rol alıyor. Hoffman’ın canlandırdığı karakterin adı Lancaster Dodd ‘du.

Capote

Philip Seymour Hoffman’ın hem başrolünü hem de yapımcılığını üstlendiği Capote’de Hoffman eşcinsel ve alkolik bir yazarı canlandırıyor. Hoffman, bu filmdeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu oscar’ını kazandı.

Hunger Games: Catching Fire

Hoffman’ı son olarak Açlık Oyunlarının devam filmi Ateşi Yakalamak’ta Plutarch Heavensbee karakteriyle izledik.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply