Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
8 Aug

Müthiş Görünen Minimalist Bir Oyun Geliyor: Shelter 2

[tribulant_slideshow post_id=”6587″]

Shelter‘ı belki hatırlarsınınız; en az ikincisi kadar güzel görünen, oynayan herkeste yeni ufuklar açan sanatsal bir oyundu. Bağımsız oyun yapımcısı Might and Delight‘ın bu yaratıcı projesi, şimdi daha da etkileyici görünen grafiklerle ikinci aşamasına geçiyor. Oynanış dinamikleri açısından oldukça minimalist olan bu oyunun tek amacı var; o da avlanmak ve yuvaya dönmek. İşte karşınızda Shelter 2!

Biz oyunun Ağustos’ta yayınlanmasını bekliyorduk fakat, yapımcıların gönderdiği basın bültenine göre oyunun piyasaya çıkışı sonbaharı bulacak. Gecikmenin en büyük sebebi yol bulma sisteminden kaynaklanıyormuş:

“Bazen, avlanmamak için sizden kaçması gereken hayvanlar tam olarak üstünüze doğru koşup size yem olabiliyor. Bu sorunu çözmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz.”

Shelter 2 Image 03

Shelter 2 Image 01

Shelter 2 Image 02

Shelter 2 Image 04

Shelter 2 Image 05

Shelter 2 Image 06

07

Shelter 2 Image 08

Shelter 2 Image 09

Shelter 2 Image 10

Shelter 2 Image 11

Shelter 2‘de ilkinden farklı olarak tüm mevsimlersel etkiler de olacak; Bahar, Sonbahar, Kış ve Çöl Sıcağı! Fakat mevsimler arası geçişin nasıl gerçekleşeceği ve bunun oynanışı nasıl etkileyeceği henüz belli değil. Yavrularını yaşatmaya çalışan anne Lynx‘in macerası gerçekten çok güzel görünüyor. Oyunun çıkmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Web Sitesi | Facebook | Twitter | Youtube

EMEL BİLGE ÇINAR

Oldmagnet'te editör olmadan önce, üç yılını post prodüktörlük yaparak Lighthouse Visual Effects, İstanbul'da geçirdi. Projeleri neticesinde Autodesk Türkiye'nin topluluk yöneticilerinden biri olmayı başardı. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Los Angeles, California'da Medya ve Eğlence Yönetimi üzerine eğitim aldı. Aynı zamanda Öteki Sinema'da sinema ve dizi yazıları yazarken bir yandan bilimkurgu okumayı, oyun tasarlamayı ve durmaksızın oyun oynamayı seviyor.

No Comments

Leave a reply