Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
22 Aug

Tracks (2013)

Hepimizin aklına gelmiştir; her şeyi geride bırakıp, kendimizi doğaya atmak ve içsel bir yolculuğa çıkmak. Robyn Davidson da tam olarak böyle yapıyor. Belki içimizden geçene kıyasla daha çılgın bir yolculuk planlıyor Robyn. Bunun için yanına sadece köpeğini, birkaç kıyafetini, pusula ve radyosunu alıp kendini yollara vuruyor ve soluğu bir deve çiftliğinde alıyor. Başlangıçta ihtiyacı olan şey sadece 4 deve zannediyor ancak erzak ve ihtiyaçlar sorun olmaya başladıkça karşısına çıkan bir fırsatla National Geographic dergisine bir mektup yazıyor ve sponsorluk talebinde bulunuyor. Bu ilginç maceraya sponsor olan National Geographic, gönderdiği fotoğrafçıyla Robyn’in zorlu seyahatini belirli aralıklarla kolaylaştırıyor.

Gerçek bir hikayeden esinlenen filmde tek kişilik bir savaş, hayatta kalma mücadelesi ve aslında belki de yaşamak için ne kadar az şeye ihtiyacımız olduğuna tanık oluyoruz. Avustralyalı yazar Robyn Davidson’ın bu macerasını anlattığı kitabı Tracks, yönetmen John Curran tarafından sinemaya uyarlandı ve başrolünü Mia Wasikowska canlandırdı.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply