Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
7 Oct

Kim? Paradisko

Paradisko, 2013’ün sonunda Hakan Özkan (Thousand Fingers) ve Hemi Behmoaras tarafından kuruldu.

 Hemi, yıllardır Babylon, Indigo, Kiki gibi önemli mekanlarda DJ’lik promoter’lık yapıyor. Ayrıca Star Slinger, The Ringo Jets (Gezi ile alakalı Spring of War) ‘e video klipler çekmekle beraber çeşitli video işleri, akustik performans videoları ve belgesellerle uğraşıyor.

 Hakan, Ses Mühendisliği yapmanın yanısıra Connection Records DJ Academy’de eğitmen olarak görev alıyor. Dawn Richard ile yayınladığı single’la iTunes US RnB/Soul Chart’a 30 numaradan giren Hakan’ın solo projesi olan Thousand Fingers ile de çok yakında yeni işlere imza atacağını öğrendik.

Paradisko1

İkili, geliştirdikleri hızlı sinerji ile kısa sürede Chewing Gun parçasını üretti. Daha sonrasında prestijli bağımsız plak şirketi On the Fruit ile anlaşma imzaladı ve bağlantıları sayesinde Xinobi ve Mighty Mouse gibi türünün önemli isimlerine ilk EP’lerinde remix’leri ile yer verme fırsatı buldu.

 Birçok blogda kendilerine yer verilmesinin dışında Vice Magazine’in elektronik müzik platformu THUMP’ta, Hemi ve Ferit Katipoğlu’nun Chewing Gun’a çektikleri klip ile yer aldılar.

 Spotify, Beatport, Itunes gibi bütün dijital marketlerde yer alan Paradisko Chewing Gun’ın Original Mix’i ile Traxsource Indie Dance/Nu Disco Top 100’de EP’nin çıktığı ilk 1 ay boyunca, ilk 10’da yerini aldı.

 Katıldıkları festivallerde Hercules & The Love Affair, Moullinex, Xinobi,Gramatik, Faust, Mighty Mouse, Bufi, Shit Robot, Animal Trainer, Satin Jackets, Martin Roth, Tim Green, Lancelot gibi isimlerle aynı sahneyi paylaştılar. Disco ve House’u bir arada eritmeye oldukça özen gösteren ikili, özellikle geceyarısından sonra çaldıkları setlerde tempoyu yüksek ve şarkıları groovy ve eğlenceli modlarda tutarak kitleleri eğlendirmeyi tercih ediyor.
 Topless, Kiki, Babylon, Indigo, Upshot, Kite, 1888 gibi ülke içinde elektronik müziği temsil eden kalelerde iz bırakan Paradisko, 2015 itibariyle yurtdışı gig’lerine de start verecek.

Facebook

Instagram

Soundcloud

Twitter

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply