Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
24 Oct

Kim? Bora Akıncıtürk

Bora Akinciturk 1

Bora Akincitürk 2

“Bora Akıncıtürk,izleyicisini sanatın bazen totaliter kalıplara sıkışmış uygulamalarından, teorisinden ve tarihinden ayırıp özgürleştiriyor. Onun işlerini usûlen ya da terimsel yönlerden çizgisel bir sistemi okuyormuş gibi değerlendiremeyiz. Onun çalışmalarını gözlemler, düşünür, yapıtaşlarına ayırır ve deneyimleriz. Yani işin sonunda sanatçı bizi pasif bir gözlemci pozisyonundan alıp özgürleştirerek aktif bir katılımcı haline getirir.  Onun çalışmalarının bu öne çıkan katılımcı karakteristiği, medya ve sermaye tarafından pompalanan tembellik ve atalet ile mücadeleyi simgeliyor.”

Bora Akıncıtürk 1982 doğumlu, Londra’da yaşıyor ve çalışıyor.

“Bora Akıncıtürk liberates the spectator from the former sometimes totalitarian boundaries of art’s traditional practice, theory and history. We cannot “read” his works, as reading expects a linear system, syntax and meaning. We observe, think, deconstruct and experience his works. So in the end, the artist liberates us from our passive role of being an observer, and puts us in the position to become an active participator. This participatory character of his work is one of its most remarkable issues, as it fights against today’s common laziness and passivity, which is subversively promoted by the media and the capital.”

-Marcus Graf, 2012

Bora Akıncıtürk (born 1982) lives and works in London.

Facebook

Instagram

Twitter

Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

1 Comment

Leave a reply