Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
4 Nov

Merz 3000 – Gelecek Kolajdır! / Plato Sanat

Plato Sanat, Marcus Graf’in küratörlüğündeki Merz 3000 – Gelecek Kolajdır! isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Katılımcı sanatçılarının eserleri 5 Kasım – 20 Aralık tarihleri arasında Plato Sanat/T.C. Plato Meslek Yüksekokulu Balat Kampüsü’nde sergilenecek. Merz 3.000 – Gelecek Kolajdır! sergisi, çağdaş sanat disiplini içinde kolajın gücünü ve önemini kabul eden karma bir sergi.

Plato Sanat, sergi ile kolajın geleceği şekillendirmedeki gücü ve önemine vurgu yapıyor. Sergi, farklı kolaj yöntemlerini sanatsal üretim metodu olarak kullanan 9 farklı sanatçının eserlerine yer vererek, kolajın çağdaş sanatçılar için statükosunu ve anlamını tartışıyor. Karma sergide, Bora Akıncıtürk, Deniz Ayral, Özge Enginöz, Buğra Erol, Mustafa Horasan, Seydi Murat Koç, Lara Ögel, Damla Özdemir ve Arda Yalkın ‘ın işlerinden seçmeler yer alıyor. Serginin adı, erken dönem kolaj sanatçısı Kurt Schwitters ve onun kendisi için inşa ettiği yaşam alanı olan Merzbau’suna (1922 -1942) gönderme yapıyor. Ayrıca, mekanın tasarımında kolajın ve montajın biçimsel kurallarına başvurulduğundan sergi, klasik “beyaz kübün” ötesine geçen alternatif bir deneyimi sunuyor. Serginin parçalar halindeki bu yapısı sayesinde eserler, mekan ve ziyaretçiler, fikirlerin, yorumların ve deneyimlerin tümünün birbiriyle bağlantılı olduğu geniş ve tek bir kolajın evreni haline geliyor. “Merz 3000 –Gelecek Kolâjdır!” sergisi, 5 Kasım – 20 Aralık 2014 tarihleri arasında Plato Meslek Yüksekokulu Balat Kampüsü’nde ziyaret edilebilir.

Adres: Plato Sanat / T.C Plato Meslek Yüksekokulu Ayvansaray Caddesi No: 45 Balat, İstanbul 444 76 96

Etkinlik

Plato Sanat

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply