Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
19 Sep

Kim? Lara Ögel

Lara Ögel 4

Lara Ögel, bugün The Happy Average isimli ikinci kişisel sergisinin açılışı olan genç ve yaratıcı bir sanatçı. Mutlu Vasat (The Happy Average) isimli serginin başlığı, Ögel’in bir sahaf ziyaretinde bulduğu kitap kapağından geliyor. Yoksa, kitap kapağı mı sanatçısını buldu? Belki de bütün mesele bu… Sergiyi 18 Ekim’e kadar Tankut Aykut’ta ziyaret edebilirsiniz.

Neler oluyor Lara Ögel’in dünyasında bu aralar?

Bu aralar Tankut Aykut’ta Mutlu Vasat/The Happy Average isimli kişisel sergim oluyor. Önümüzdeki aydaki etkinliklerde The Moving Museum ile çalışmalarım var, Ekim sonunda açılacak Marcus Graf küratörlüğünde bir grup sergisinde yer alıyorum.

İkinci kişisel serginiz The Average Happy nasıl doğdu?

The Happy Average, tamamen rastlantısal, ama aynı anda belki de evrenden gelen bir mesaj gibi doğdu. Sanki aylardır aradığım şey karşıma çıktı. İsmi beni çok etkileyen, sayfaları bulunmayan bir kitap kapağı ile karşı karşıya geldim. Sanki öyküsünü benim tamamlamam gerekiyormuş gibiydi. Ben de kendi mizah, düşünce ve bakış açımı anlatan, hem kişisel hem de evrensel endişeler ve fikirler’den bahseden The Happy Average başlığı altında biriken yeni işlerimi sergilemek üzere karşıma çıkan bu mesajı değerlendirmiş bulundum.

Ne zaman ve nasıl başladınız bir şeyler biriktirmeye?

Bir şeyler hep biriktiriyorum, ama kendime koyduğum bir takım kurallar var. Bir günde 3’ten fazla şeye sahiplenmiyorum mesela. Koleksiyonumun içinde, güncel konular ile birleştirdiğim, karşılaştırdığım bir takım veriler var. Aslında sürekli bir araştırma halindeyim, mesajları takip ediyorum, reaksiyonların nedenlerini araştırıyorum. Çağımızın anadili olan görsel kullanımını kendi mizahım ile evrensel konuları içeren küçük başlıklar yapıyorum, öyküler yazıyorum.

Lara Ögel 2

Kedili kolajlarınızı çok seviyoruz. Bize onlardan bahseder misiniz biraz?

Ben de onları çok seviyorum. Kediler de çağımızın fenomeni’ya, onları çok komik buluyorum. Bir gün oturup telefonumda çektiğim fotoğraflara kedi resimleri eklemeye başladım. Beni o kadar neşelendirdi ki devam ettim. Hala da ara sıra yapıyorum, henüz yayınlamadığım epeyce çılgın bir arşiv var.

Yeni bir şeyler keşfetme ihtiyacında olduğunuzda hangi online yayınlara gidiyor eliniz?

Tam bir tumblr bağımlısıyım. Gerçek bir hazine. Dünyanın her yerinden insanların görsel dillerini takip edebiliyorsun. Aynı zamanda güncel haber ve yenilikleri anlatan siteleri ve vegan yemek tariflerini okumayı seviyorum.

Yakın gelecekteki projelerinizden spoiler verir misiniz?

Görsel dili hep araştırmaktayım ama son dönemlerde biraz daha ‘deneyim’e doğru kayıyorum. Yakında ses, performans, video gibi ögelere daha çok ağırlık vermek istiyorum.

Bizi tanıştırmak istediğiniz, tanısanız seversiniz dediğiniz biri ya da birileri var mı?

Olmaz mı. Yakın arkadaşım sanatçı Joana Kohen mesela. Dilara Fındıkoğlu ile Shamash Society adında bir yayın üzerine çalışıyoruz. Bir de Prizma Space’in kurucuları Lara Kamhi ve Eli Kasavi’yi de tanıyın mutlaka.

Teşekkürler!

Facebook

Website

The Happy Average

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

1 Comment

Leave a reply