Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
15 Nov

Kim? Arda Yalkın

1974 Ankara doğumlu Arda’nın bilgisayarlara ve Rock’n’Roll’a olan ilgisi ortaokul yıllarında başladı. Commodore, Amiga, 8086 işlemciler… Lisede elektronik-bilgisayar eğitimi aldı, Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Ankara Üniversitesi Arkeoloji-Restorasyon bölümlerini müzisyen olma hayaliyle bıraktı. 1999 yılında İstanbul’a taşındı, bir süre ses teknolojisi ile ilgili işlerde çalıştıktan sonra, 2004’ten itibaren, video, animasyon ve vfx gibi konulara ilgi duymaya başladı. Bir çok müzisyen için canlı video performansları gerçekleştirdi, konser dvd’leri, video klipler, reklam filmleri yönetti ya da katkıda bulundu. Arda Yalkın, Gaia Gallery’nin yurtiçinde ve uluslararası arenada temsil ettiği ilk sanatçı oldu.

Yalkın “İşlerimde birey-iktidar çatışması, tüketim toplumu, asimilasyon, savaş, politika, din, yokoluş gibi pek de keyifli olmayan konuları işliyorum. Bir MTV çocuğu olarak yetişmemiş olmama rağmen reklamların, ana akım sinema-medyanın gücünü, yöntemlerini ve zekasını çok önemsiyorum. Daha genç bir öğrenciyken değer verdiğim şeylerin birer tüketim nesnesine dönüşmesini hayretle izliyorum. Aslında, benim yöntemim bir tür “tersine mühendislik” olarak tanımlanabilir. İnsanları provake etmekten hoşlanıyorum. Sermaye ve politik güç, insanları sömürmek için çok rafine ve iyi planlanmış bir iletişim dili kullanıyor. Ben de kendi yöntemlerini, onlara biraz olsun rahatsızlık vermek için…” diye özetliyor.

Arda Yalkın’ın Deep Fried Dreams isimli sergisini 26 Aralık’a kadar Gaia Gallery’de görebilirsiniz. Sanatçının işlerini Contemporary Istanbul’daki Gaia Gallery standından da takip edebilirsiniz.

Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply