Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
16 Nov

Craft Tiyatro Sunar: Garaj

Geçen sezonun şüphesiz en dikkat çeken, en çok izlenen ödüllü oyunlarından biriydi Garaj. Yönetmenliğini İpek Bilgin‘in yaptığı, senaryosunu Kemal Hamamcıoğlu‘nun yazdığı Garaj, oyunculuklarıyla göz kamaştıran Enis Arıkan ve Murat Akpınar tarafından sahneleniyor.

İki kişilik bir oyun olan Garaj’da seks işçiliği yapan bir transeksüel ( Enis Arıkan) ile bir fotoğraf öğrencisinin ( Murat Akpıar) yılbaşı gecesi bir garajda karşılaşmasıyla gelişen olaylar anlatılıyor. Zamanın nasıl geçtiğini anlamayacağınız 65 dakikalık Craft Tiyatro oyununu bir kere izlemek yetmeyecek.

Garaj’daki performansıyla Sadri Alışık Ödülü’nü kazanan Enis Arıkan’dan ayrıca bahsetmek gerekiyor. Kendisi çok yetenekli bir oyuncu ve Garaj için çok doğru bir tercih olmuş. Sahnede o kadar büyüyor ki gözlerinizi bir an olsun üzerinden ayırmadan izlettiriyor kendisini. Arıkan’ın canlandırdığı Orkide karakteri, cinsel kimliği yüzünden toplumsal baskıdan bunalıp, yaşadığı yeri terkedip İstanbul’a gelen bir transeksüel. Akpınar’ın oynadığı Kahraman karakteri ise ikinci el kamerasıyla fotoğraf peşinde koşturan bir öğrenci. İki oyuncunun da başarılı performansı ve muhteşem senaryosuyla Garaj, sezonun kaçırılmaması gereken oyunlarından biri.

Aralık ayına kadar olan bütün biletleri satılan oyun, 18 Kasım Salı günü Craft’ta başlıyor. Biletler Biletix‘te.

Künye:

Yazan: Kemal Hamamcıoğlu
Yönetmen: İpek Bilgin
Yardımcı Yönetmen: Olgu Baran Kubilay
Dekor ve Işık Tasarımı: Simone Mannino, Jesse Gagliardi
Şarkı: Athena
Ses Tasarımı: Özgür Kuşakoğlu
Kostüm: Hakan Oktaş
Fotoğraf: Tayfun Çetinkaya
Mekan Yönetimi: İbrahim Çiçek, Okan Başar Bahar
Proje Ekibi: Fulya Filazi, Erdeniz Kurucan, Çağdaş Dilber
Yardımcı Oyuncu: Ayşegül Aydın
Oynayanlar: Enis Arıkan ve Güven Murat Akpınar

Facebook

Twitter

Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply