Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
30 Jan

Taşlar / Stones, Craft Tiyatro

1996’da Avustralya’da yaşanan gerçek bir olaydan esinlenerek yazılan ‘The Stones-Taşlar, 20 yıldan bu yana, 80’in üzerinde ülkede sahnelendi. Oyunun yazarı ve yönetmeni Avustralyalı Tom Lycos yönetmenliğinde  sahnelenecek olan oyun Craft Tiyatro’da.

Siz olsaydınız ne yapardınız?

Dünyanın en önemli gençlik oyunlarından biri kabul edilen ve yasanmış bir hikayeden uyarlanan “TAŞLAR”, izleyiciyi kendinden olmayanın yerine koymaya, ‘öteki’ ile empati kurabilme yeteneğini sınamaya soyunduracak. Oyunu izlerken, hem ‘taşı atan’, hem ‘taşa muhatap olan’ tüm karakterleri anlarken bulacağız kendimizi.

Çocuk, Polis, Hakim, Anne, Madurun Eşi… Tüm karakterleri bildiğimiz bütün ezberlerin ötesinde değerlendirmemize fırsat tanıyacak olan ‘TAŞLAR’ izleyeni de oyunun içine dahil eden unutulmaz bir tecrübe yaşatacak.

‘Taşlar’ kadrosunda; Olgu Baran Kubilay – Ümit Bekar / Erdeniz Kurucan – Çağdaş Dilber gibi tiyatronun genç ve gelecek vadeden isimleri yer alıyor. Oyunun süpervizör koltuğunda ise tecrübeli bir isim, İpek Bilgin bulunuyor.

Oyun, 1-7-8-14-15-21-22 Şubat tarihlerinde saat 13:00’te Craft Tiyatro’da olacak.

Etkinlik fiyatı:20 TL

Adres: Zühtüpaşa Mah Şefik bey Sk. No:17 Kadıköy / İstanbul

 Craft Tiyatro

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply