Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
30 Jan

Carré d’artistes Sanat Galerisi

İstanbul Galatasaray Mahallesi’nde bulunan ve dünyanın farklı ülkelerinden sanatçıların eserlerini bir araya getiren Carré d’artistes Sanat Galerisi, İspanya ve Arjantin’den iki yeni ismi daha sanatseverlerle buluşturuyor.

‘Sanatı demokratikleştirmek’ söylemiyle sanatçıların orijinal eserlerini uygun fiyatlarla sanatseverlere sunan Carré d’artistes’de Ocak ayından itibaren pek çok farklı sanatçıyla birlikte İspanyol ressam Guillermo Marti Ceballos ve Arjantinli Maria Marta Crespo’nun eserleri de yer alacak.

Barcelona’da doğup büyüyen Ceballos’un eserlerindeki ana temayı manzaralar, kadın yüzleri ve figürleri oluşturuyor. Velázquez ve William Hogarth gibi ustaların ekolünden gelen Ceballos heyecan anlatımını kuvvetlendirmek için canlı tonlar kullanıyor. Van Gogh ve Paul Gauguin gibi isimlerden etkilenenCeballos, geçmişindeki empresyonist (izlenimci) döneminden sonra “en saf renklere dönüş’’ diye adlandırdığı ekspresyonist (dışavurumcu) dönemindeki renk kullanımındaki farklılıklarıyla anılıyor.Ceballos’un eserleri düzenli olarak 1996 yılından bu yana İspanya’da, yakın tarihten itibaren deFransa’da sergileniyor.

Eserlerini “izleyiciye sevinç ve neşe duygusu getiren bir renk ilahisi’’ olarak tanımlayan 1960 Buenos Aires doğumlu kadın sanatçının resimleri, Avrupa’nın pek çok ülkesinde ve Rusya’da oldukça beğeniliyor.

Picasso, Rothko, Michelangelo, Kandinsky, Joan Miro gibi isimlerden etkilenen Maria Marta Crespo kendi sanatını çağdaş, hem figüratif hem de soyut diye adlandırıyor.

Avrupa’nın yakından tanıdığı Guillermo Marti Ceballos ve Maria Marta Crespo’nun eserleri dünyanın farklı ülkelerinden 12 sanatçı ile birlikte Ocak’tan itibaren Carré d’artistes’de.

 Carredartistesturkey

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply