Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
30 Jan

My French Film Festival

İnternet üzerinden düzenlenen ve jüri Başkanlığını Michel Gondry’nin üstlendiği My French Film Festival‘da yer alan 23 filmi Türkçe altyazılı ve ücretsiz olarak izleyebilirsiniz! İlk açılış gününde Türkiye’deki sinemaseverlerce 3000 kez tıklanan festival 16 Şubat’a kadar devam ediyor! Festivalde izlemenizi tavsiye ettiğimiz fimler ise şöyle:

Respire 2014

 Respire (2014)

Festivalin yarışma bölümündeki 10 uzun metraj film arasında, 2014 yılında Cannes Film Festivali “Eleştirmenler Haftası” seçkisinde yer alan Mélanie Laurent’ın Respire (Nefes) filmi de yer alıyor. Yönetmen ile film üzerine Fransızca yapılan söyleşiyi İngilizce altyazılı olarak buradan izleyebilirsiniz.

Guy Moquet

 Guy Moquet (2014)

Festivalin yarışma bölümünde yer alan 10 kısa metraj film arasında 2014 Cannes Film Festivali’nde “Yönetmenlerin 15 Günü” kapsamında gösterilen Demis Herenger’in Guy Moquet filmi de bulunuyor.

Plein Soleil

 Plein Soleil (1960)

René Clément’ın Alain Delon’un başrolde olduğu Fransız sineması klasiklerinden Kızgın Güneş filmi restore edilmiş olarak festivalin yarışma dışı bölümünde yer alıyor.

fransizca

 

C’est Dur D’être Aimé Par Des Cons (2008)

2007 Cannes Film Festivali’nde yarışma dışı gösterilen Daniel Leconte’un Charlie Hebdo dergisi karikatüristlerinin davası üzerine çektiği belgesel de festival programında izlenebilir. (Film Fransızcadır. İngilizce altyazılıdır.)

My French Festival

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply