Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
5 Sep

Cihangir Atölye Sahnesi’nde Ücretsiz Eğitim

2017 yılında Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner tarafından kurulan bir tiyatro ve oyunculuk okulu olan Cihangir Atölye Sahnesi (CAS), 3 yıllık (tamamen ücretsiz) oyunculuk eğitimi veren bir konservatuvara sahip. CAS’da eğitim tamamen ücretsiz, hiçbir aşamasında öğrenciden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bu yılki yetenek sınavı başvuruları, 20 Eylül 2019’da sona eriyor. Sınav 23-26 Eylül arasında dört gün yapılıyor. Başvuru için en az lise ve dengi okullardan mezun olmak ve 30 yaşın altında olmak gerekiyor. Kazananlar 3 yıl boyunca eğitim görüyor.

2017 yılında ilk yetenek sınavına 230 kişi başvurmuş, dört gün boyunca süren ve birkaç aşamadan oluşan zorlu bir yetenek sınavı sonucunda 14 kişi konservatuvara tam burslu olarak kabul edilmiş. CAS’ın ilk öğrencileri bu yıl 3. sınıfta, mezuniyet yılındalar. İlk mezunlarını verecek olmanın heyecanını yaşayan CAS, yeni katılacak öğrencileri için de sabırsızlanıyor.

CAS Konservatuvar’da Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner’in yanı sıra Ali Seçkiner Alıcı, Burak Tamdoğan, Esra Kızıldoğan, Hicran Akın, Kıvanç Kılınç, Oya Yağcı, Selim Bayraktar, Serpil Göral ve Süreyya Karacabey eğitim veriyor.

Oyunculuk, Sahne Bilgisi, Oyun Çalışma, Şan, Dans, Metin İnceleme, Tiyatro Tarihi ve Teorisi, Doğaçlama, Hareket, Kamera Oyunculuğu ve Ses-Nefes-Diksiyon dersleri eğitim programında yer alıyor. Oyun Çalışma dersi kapsamında çalışılan oyunlar seyirci karşısına çıkıyor.

Oyunculuk mesleğini, kendini ve dünyayı anlama aracı olarak gören CAS, eğitim modeli olarak usta-çırak ilişkisini esas alıyor. Kendi potansiyelini özgürce gerçekleştirebilecek özgün oyuncular yetiştirmeyi hedefleyen CAS, oyunculuğu meslek edinmek isteyen adayları yetenek sınavına davet ediyor.

Başvuru için son tarih: 20 Eylül 2019

Yetenek Sınavı: 23-24-25-26 Eylül 2019

 

Bilgi: 0532 2342781 www.cihangiratolyesahnesi.com

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply