Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
14 Nov

Yesterday Today Tomorrow / Anıl Kaya

Yönetmen Anıl Kaya’nın 24 Nisan’da tamamladığı kısa filmi Dün Bugün Yarın, oldukça renkli bir oyuncu kadrosuna sahip. Arda Tümer, Kutay Kunt, Senem Kulman, Duygu Yetiş, Başak Daşman, Sezin Akbaşoğulları, Sermet Yeşil ve Erkan Yolaç’ın rol aldığı filmin senaryosu ise Özgür Onurme ve yönetmen Anıl Kaya’ya ait.

Filmin Konusu

Alp, etrafta kimse yokken hep düşündüğü ama başkalarının içindeyken köşe bucak sakladığı eski hatıralarını unutabilmek için bir kütüphanede çalışmaya başlar. Fakat kitap rafları arasında geçirdiği zaman onu dününe daha çok yaklaştırır. Alp’in devam edebilmesi için ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ arasında bir karar vermesi gerekecektir.

Dün Bugün Yarın, Alp’in yaşadığı mağlubiyetlerden almak istediği rövanşın hikayesidir. Yalnızken sürekli yanında taşıdığı ama etrafında başkaları olduğunda hep saklamaya çalıştığı hatıralarını yenip hayata yeniden başlama arzusunu izleriz. ‘Dün’ ile karşılaşmalarında yaşadığı heyecanı, vereceği ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ cevabından sonra ‘Yarın’dan da bekler Alp. Sonunda mutluluğun karar vermekten ibaret olmadığını bazen tahmin ettiğinden fazla beklemesi gerektiğini anlayacaktır.

Yesterday Today Tomorrow’u izlemek isteyenler bu ay içinde yapılacak olan Boğaziçi Film Festivali ve İstanbul Kısa Film Festivali’ne katılabilirler.

Anıl Kaya 1

 Anıl Kaya Kimdir?

19 Ocak 1985 Ankara doğumlu. Üniversite hayatına Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünde başladıktan bir yıl sonra İletişim ve Tasarım bölümüne yatay geçiş yaptı. 2008’ de okuldan mezun olmadan önce ilk kısa filmi, ulusal ve uluslararası festivallerde yer bulan Dore Giderken’i tamamladı. Üçüncü kısa filmi ‘Bir Cevapsız Arama: Hayat’ ile Eskişehir Kral Midas Uluslararası Kısa Film Festivali’nden ‘En İyi Yönetmen’ ödülünü aldı. Şimdi ise Publik bünyesinde yönetmenlik yapıyor.

Filmografi: Dore Giderken (2008), Kağıt Uçak (2008), Bir Cevapsız Arama (2012), Dün Bugün Yarın (2014)

Facebook

Website

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply