Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
7 Nov

Kim? Irmak Dönmez

İrmak Donmez 3

irmak dönmez 1

Irmak Dönmez 4

Bu gezegen sakinlerinin (bazıları henüz farkında olmasalar bile) önemli bir görevle burada olduklarına inanıyorum ve sanırım benimki görünür olanı alıp, sıkıcılığını bozup başka bir şekilde gösterebilmek. Hava bükücü olamasam bile görüntüleri dönüştürebiliyorum.

İnsanlara algılanan gerçekliğin binlerce varyasyonu olabileceğini ve sadece bir tanesine sıkışıp durmamalarını hatırlatmak istiyorum. Çünkü aramızdan en mutsuz olanlar hayal kurmayı unutanlar.

Önceleri gözümü kapadığımda göz bebeğimin tam tersi yöne yani aklıma doğru döndüğünü ve bu şekilde hayal edebildiğimi düşünürdüm. Hala sanki öyleymiş gibi, kapakları indirdip biraz aklıma bakıyorum ve sonra orda aklımda gördüğümü, hayatın tüm içeriğini kendi algıladığım öz biçimiyle aktarmaya çalışıyorum.

Görüntünün hangi malzemeyle ve nasıl yapıldığını önemsemiyorum, aklıma bir fikir geldikten sonra o sıradaki duruma en müsait malzemeyle gerçekleştirmeye bakıyorum.

Tek derdim hayal ettiğim görüntüleri herhangi bir şekilde başkaları tarafından da görünebilir yapabilmek. Çünkü bu gezegen yalnız hayal kurmak için fazla kalabalık.

Behance

Cargo Collective

Facebook

Instagram

 

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply