Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
2 Dec

17. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali

“Belleğimiz ve aklımızın göstereceği bir çıkış, bir acil çıkış mutlaka vardır.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Belgesel Sinemacılar Birliği tarafından organize edilen Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, bu yıl 17. kez sinemaseverlerle buluşuyor. 1 Aralık’ta başlayan festivalin ana teması “Acil Çıkış” olarak belirlendi. Bu tema altında düzenlenen festivalde dünyanın dört bir yanında ve Türkiye’de belleklerimizi tazeleyen, bilincimizi uyaran gerçek öyküler dev perdelere yansıyor.

1997 yılından bu yana Türkiye’den ve dünyadan binlerce belgesel filme ev sahipliği yapan, çok sayıda belgeselciyi ve sinema kuramcısını seyirciyle buluşturan Belgesel Sinemacılar Birliği, 17.1001 ile tüm belgeselcileri, gerçekleri ve hayalleri bir kez daha paylaşmaya davet ediyor. Beşiktaş Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek Festival’de bu yıl, 20 ülkeden 54 film sinemaseverler ve yeryüzünde olup bitenlerin gerçek yüzünü anlamak isteyenlerle buluşacak. İzleyiciler, Türkiye’den katılan 19 belgesel filmin yanı sıra, ABD, Almanya, Avusturya, Arjantin, Danimarka, Dubai BAE, Güney Afrika, İtalya, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, Japonya, Kıbrıs Rum Kesimi, Litvanya, Lübnan, Meksika, Polonya ve Yunanistan’dan gelen filmleri izleyebilecekler. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali programına alınan Türkiye belgesellerinin önemli bir bölümü, yabancı filmlerinse tümü son iki yılda gerçekleştirilen ve ülkemizde ilk kez gösterilecek nefes kesen yapımlar. Festival 7 Aralık’a kadar ücretsiz olarak sahne Beşiktaş, Levent Kültür Merkezi, Fransız Kültür Merkezi, Sismanoglio Megaro, Aynalı Geçit ve Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi Salonlarında izlenebilecek.

1001 Documentary

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply