Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
2 Dec

Yılın Son Film Festivali: Randevu İstanbul Top 5

Basın sponsorlarından biri olduğumuz, TÜRSAK Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul’un en köklü film festivallerinden biri olan Randevu İstanbul, Cannes, Berlin, Karlovy Vary, Sundance ve Toronto gibi prestijli festivallerinde gösterilmiş ve yeni keşfedilmiş filmlerden oluşuyor. 17. yılında Yılın son film festivali olma özelliği taşıyan Randevu İstanbul, Cinemaximum Kanyon Levent ve Cinemaximum Zorlu Beşiktaş’ta gündüz seansları 5, akşam seansları ise 10 TL. Fransız Kültür Merkezi’ndeki gösterimlerin ücretsiz olacağı festivalde “Askıda Bilet” uygulamasıyla festival boyunca festivalin gösterimlerinin yapılacağı sinema salonlarının gişelerine her gün öğrenciler için bırakılacak 5 adet bilet, pasolarını gösteren bütün sinemasever öğrencilere ücretsiz olarak verilecektir.

Festival bu sene, Oscarlı oyuncu Benicio del Toro ve “Açlık Oyunları” serisinin yıldızı Josh Hutcherson’ın güçlü performanslarıyla dikkat çeken Escobar: Paradise Lost ile perde açacak. 5 Aralık’ta başlayacak olan festival 11 Aralık’a kadar şehrin çeşitli noktalarında devam edecek.

Pablo Escabar

Randevu İstanbul TOP 5

Escobar: Paradise Lost (2014)

Yirmi yıl önce ölen Pablo Escobar’ın kokain imparatorluğu, onu tarihteki en zengin suçlulardan biri haline getirmişti. Binlerce kişinin ölümünden sorumlu olmasına rağmen Escobar’ın yarattığı Robin Hood benzeri karakteri ve kısa politik kariyeri, kendisine Kolombiyalılar arasında bir halk kahramanı özelliği kazandırdı. Gerçek bir hikayeden alıntı olan film, aynı zamanda festivalin açılış filmi.

Samba (2014)

Charlotte Gainsbourg’un ve Omar Sy’ın başrolde olduğu Samba, hem komedi hem de dram türünde. Charlotte Gainsbourg’u komedi kelimesiyle yanyana görmeye biz de alışık değiliz fakat Samba’nın trailer’ı çok güzel bir film izleyeceğimizin sinyallerini veriyor.

A Second Chance (2014)

Danimarka yapımı Asecond Chance (En Chance Til)’in başrol oyuncusu Game of Thrones’tan ve GQ partisinden çok iyi tanıdığınız Nikolaj Coster Waldau. Filmin diğer bir başrol oyuncusu ise Danimarkalı Ulrich Thomsen. Susanne Bier tarafından yönetilen film, drama ve gerilim severleri mutlu edecek.

Thou Wast Mild and Lovely (2014)

josephine decker filmi olan Thou Wast Mild and Lovely, ilginç sonu ve çekildiği doğal ortamıyla festivalin en sevdiğimiz filmlerinden biri. Prömiyeri Berlinale’de yapılan filmin ekibi, dakikalarca ayakta alkışlanmıştı. Karanlık tutkular ve çılgınlık için bu filmi izleyin.

Szabadesés (2014)

İlginç bir konusu olan Szabadeses, yaşlı bir kadın 7 katlı bir apartmanın çatısından kendisini boşluğa bırakıyor. Geri dönüş yolunda her bir kattan 7 farklı hikayeyi anlatan ilginç ve izlenesi bir film.

Randevu İstanbul

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply