Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
2 Dec

Album of Turks / Şeyda Temel

Seyda Temel 8

Seyda Temel 5

Seyda Temel 1

Seyda Temel 2

Seyda Temel 3

Seyda Temel 4

Seyda Temel 6

Seyda Temel 9

Radyo Tv Sinema 2.sınıf öğrencisiyim. Aslında fotoğrafçılık alt yapısı olan biriyim ama fotoğrafı sade bırakmamak gibi bir hastalığım var. Ya kurgu fotoğraflar çekiyorum ya da bu tarz kolaj çalışmaları yapıyorum. Aynı zamanda geçen sene çekmiş olduğum deneysel kısa filmim var, yine geçen sene Eren Aytuğ önderliğinde Şantiye sergisinde yer almıştım. Ayrıca bu dönem yine Eren Aytuğ işbirliğiyle Meydan sergimizin çalışmalarına başladık. Yeni bir fotoğraf serisinin çekimine başlayacağım kurgu aşamasını kafamda oturtmaya çalışıyorum. Yakın bir zamanda çekimlerine başlayacağım.

Album of Turks, aslında biraz eleştiri biraz da 80’lerde ki o Türk insanının duruşunu yaşayış tarzını yansıtmak amacıyla oluştu. 91 doğumlu olmama rağmen 80’lerin giyim tarzı ve müziklerini çok seviyorum. Beni bu tarz bir seri hazırlamaya iten buydu aslında, o kabarık saçlar, kıyafetler ve dayatılan örf ve âdetler; o zamanki tüm siyasi ve sosyal yapının insanları ne kadar çok etkilediğini hâlâ okuyoruz, duyuyoruz. İnsanların bedenlerine yaptığım her bir kolajın anlamı cinsiyetine ve yaşına göre içinde, kafasında yaşamış olduğu ruhsal etkinin bir yansıması aslında. Ben sadece bu projede 80’lerdeki Türk insanının içini saydamlaştırmış oldum.

Instagram

Twitter

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply