Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
3 Dec

Exo by Ela Köseoğlu

kulak

Ela 3

Tasarımcı Ela Köseoğlu,“eXo” isimli ilk takı koleksiyonunu 18 Aralık’ta Artnext Istanbul’da izleyiciyle buluşturuyor. Çalışmalarını İstanbul’da ve Bozcaada’da sürdüren tasarımcı, “eXo” serisinde şehirli bir yaklaşım ile doğal materyalleri birleştirerek, koleksiyonunu yarattı. Malzeme olarak geri dönüştürülmüş bronz ve eskitilmiş gümüşü tercih eden tasarımcı, Marc Chagal’in “Doğanın yarım bıraktığını, sanat tamamlar” sözünden ilham alarak yola çıktı.

Köseoğlu, doğa yürüyüleri esnasında, doğal döngüsünü tamamlamış, organik formları keşfetmeye başlamış, bu keşifleri, modern bir yaklaşımla günlük hayatın içine entegre etmeyi hedeflemiştir. Böylece, “Mesoamerica” uygarlıkları ve şaman ritüellerinde kullanılan tılsımlara olan merakını, antik uygarlıkların kemik kullanımını, çağdaş ve şehirli yaklaşımıyla EXO koleksiyonun da hayata geçirmiş.

Yüzük, küpe, bilezik, kolye ve vücut zincirlerinden oluşan geniş bir yelpazeye yer veren Ela Köseoğlu, “eXo” ile takı tasarımına, yeni ve deneysel bir bakışı göz önüne koyuyor.

Ela Köseoğlu Kimdir?

1987 yılında Londra’da doğan Ela Köseoğu, Toronto- York Üniversitesi ve İstanbul-Bilgi Üniversitesi’nde, İletişim, Psikoloji ve Reklamcılık eğitimi aldı. 2009 yılından itibaren, moda sektöründe fotoğrafçılık, editörlük ve sanat yönetimi yaptı. “eXo” isimli ilk koleksiyonu, kemik ve materyallerle yaptığı deneysel çalışmalarının bir sonucudur.

“eXo” koleksiyonunun açılış kokteyli 18.12.2014 tarihinde 18:00 – 21:30 saatleri arasında ARTNEXT ISTANBUL Çağdaş Sanat Alanı’nda sergilenilecek. Koleksiyon 27.12.2014’e kadar görülebilir.

Website

Instagram

ARTNEXT ISTANBUL

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply