Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
3 Dec

Kim? Özgür Biber

Ozgur Biber 2

Oyuncu olmaya karar vermem tüm hayatımı kökten değiştirecek ve her şeye en başından başlamama sebep olacaktı, öyle de oldu… Yeni hayat, tüm güzel ihtimallerini doğurdu ve kendimi her dönem şanslı hissedeceğim disiplinlerarası bir eğitim aldım.

Oyunculukla ilgili beni en çok heyecanlandıran şey, bağımsız yönetmenlerle film yapabilmekti; bunu beklerken çok uzun süre işsiz kaldım, sıkıldım ve mutsuz oldum, yazmak bir çözümdü ama yeterli olmadı, iyi bir yazar olamayacağımı anlamıştım çünkü… 



Tek kıstasım bana –özüme ait olan iç dünyamdan bir şeyler üretebilmekti… Teknik olarak hiçbir yeterliliğim olmadan sadece içgüdülerimin yardımıyla fotoğraf çekmeye başladım, çektikçe de benim için bir ifade biçimi olabileceğini hissetmeye başladım. 

Frankfurt Güzel Sanatlar Akademisi’nde ‘Çağdaş Fotoğrafçılıkta Türkiye’ isimli bir sunumda fotoğraflarıma yer verilmesi, ve insanların olumlu tepkileri sonrasında devam etmem gerektiğine ikna oldum.

 Ardından gelen süreçte, Kadıköy ‘35Gram’da ilk kişisel sergim ‘Gelmiş Bulundum’ gerçekleşti. Sonrasında ise 21. İstanbul Sanat Fuarı’nda ‘Yerdegezen’ isimli grupla karma bir sergiye katıldım.

 Böylece, benim için edindiğim deneyimlerin kafamı fazlaca karıştırmaya başladığı yeni bir dönem başlamış oldu.

İki yıl boyunca neredeyse hiç fotoğraf çekemedim; şehirdeki birçok sanatçıyı ve galeriyi gözlemledim, ve böyle bir pazarda yer almak istemediğime karar verdim… 

Hâlihazırdaki portfolyomun çoğunluğu, yaptıkları müzikten ilham aldığım sanatçılardan oluşmakta ve bu günlerde fotoğraf çekmekten bir fazlasını gerçekleştirmeye çalışıyorum, müzik videosu çekiyorum. 



Cargo Collective

Facebook

Twitter

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply