Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
9 Dec

Orhan Pamuk’un Yeni Romanı Çıktı

Orhan Pamuk’un tam 6 yıl önce başladığı Kafamda Bir Tuhaflık isimli yeni romanı bugün raflardaki yerini aldı. Edebiyat dünyasını oldukça heyecanlandıran kitap, Yapı Kredi Yayınları etiketiyle birçok kitapçıda bulunabilir.

Kafamda Bir Tuhaflık hem bir aşk hikâyesi hem de geçmişle günümüzü harmanlayan bir destan. Bozacı Mevlut ile üç yıl aşk mektupları yazdığı sevgilisinin İstanbul’daki hayatlarını anlatan Orhan Pamuk, bu kitabının en çok kırptığı kitaplarından biri olduğunu ve normalde 700 sayfa olabilecekken 480 sayfaya düşürdüğünü açıkladı. Romanında çok yaygın olmayan ve ilk kez kullandığı  karma teknikten yararlanan yazarın kitabını bitirir bitirmez ayrıntılı bir post hazırlayacağız.

Aşkta insanın niyeti mi daha önemlidir, kısmeti mi? Mutluluk veya mutsuzluk bizim seçimlerimize mi bağlıdır, yoksa bizim dışımızda mı gelişip başımıza gelirler? Kafamda Bir Tuhaflık bu sorulara cevap ararken aile hayatıyla şehir hayatının çatışmasını, kadınların ev içlerindeki öfke ve çaresizliklerini resmediyor.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply