Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
16 Dec

F.S.T.R / Görkem Ergün

Görkem Ergün, üretimini fotoğraf alanında gerçekleştiren bir sanatçı olmasına karşın, geçtiğimiz sene boyunca fotoğraf malzemesini, epoksiden kıla birçok farklı malzemeye sokup çıkarttığı bir deneme süreci içerisindeydi. Görkem, herhangi bir bağlama oturtma gereği duymaksızın, malzemenin ve fotoğrafın onunla konuşan anlamlarının çarpışmasından oluşan bu çalışmalarını yanına alarak önümüzdeki günlerde Torun’a geliyor. 19 Aralık’ta açılacak sergiye bu işlerine ek belki mekanın sunacağı belki de bakkaldan bulacağı yeni bir malzeme de işin içine karışabilir. Görkem’in işleri ve Torun’da geçireceği sürede ortaya çıkacaklar Ocak’ın 12sine kadar mekanda olacaklar.

“Fotoğrafın talep ettiği özeni ona göstermeye başladım sanırım. Fotoğrafı fotoğraf kılan özelliğinden faydalanmak istiyorum, onu çığrından çıkartmak, gürültü yapmasını sağlamak. Malzeme olarak fotoğrafın kendisi ve diğerleri. Çatışmaların ve karşıtlıkların içinde, bolca malzemenin işe karıştığı, küçük-büyük müdahalelerle gelişen, bazen bir ritüel halini alan, dokunulan, tek’e indirgenen ve bir yandan hızla fosilleşen, boyutlanan, sertleşen, ve tüm bu süreçlerin açabileceği o uzayda doğaçlamalar yapılan, derken yapılaşan ve gelişerek ve-ya gerileyerek katmanlaşan bir süreç.

Başla bırak, bekle bak…”

*From Science To Ritual

Sergi

Torun

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply