Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
16 Dec

Fransız Çizer Julien Berjeaut Fransız Kültür Merkezi’nde

Silex and the City

İstanbul Fransız Kültür Merkezi bugün saat 19:00’da “Silex and The City” çizgi film dizisinin yaratıcısı ünlü Fransız çizer Jul’ü ağırlıyor. Sanatçı ile gerçekleşecek söyleşinin ardından 2013’de Fransa’da en çok izleyici toplayan animasyon dizisinden 30 dakikalık bir bölüm Türkçe altyazılı olarak gösterilecek.

Charlie Hebdo gibi Fransa’nın önde gelen yayınlarında basın çizerliği yapan Jul’ün (gerçek adıyla Julien Berjeaut) yayınlanmış birçok çizgi roman albümü bulunuyor. Sanatçının 2009 yılında Dargaud Yayınları’ndan çıkan “Silex and The City” çizgi romanı 250.000 adedin üzerinde basıldı. Bu başarının ardından çizgi film olarak uyarlanan “Silex and The City” 2012 yılında Arte kanalında yayınlanmaya başladı. Bu yıl üçüncü sezonu süren dizi 1.3 milyon izleyici ile 2013 yılında Fransa’nın en çok seyredilen animasyon dizisi oldu.

Jul’ün Fransa’da 150.000’den fazla satan ve 8 ayrı dile çevirilen kitabı “Filozoflar Dünyası” Aylak Yayınları tarafından Mart 2015’te Türkçe çevirisiyle yayımlanacak.

Fransız Kültür

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply