Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
22 Dec

Bir Bürokratın 24 Saati

Galeri Selvin’in 30. kuruluş yıl dönümü sanat etkinliklerinden ikincisi, Tütün Depo’sunda gerçekleşen Cemal Erez’in “Bir Bürokratın 24 Saati” isimli resim sergisi ile devam ediyor.

Cemal Erez’in “Bir Bürokratın 24 saati” adlı resim sergisinde, iktidarların, kendi güçlerini korumak üzere yarattıkları, çelişkiler ve saçmalıklarla kitlelerin öneri ve girişimlerini engellemek üzere yapılandırılmış atanmışlar güruhunun soytarılıkları,bir sanatçının gözüyle ironik bir tavır içinde yorumlanıyor.

Sanatçı, bu sergiyi 2002 -2010 yılları arasında, Paris-İstanbul gelgitleri süresince eskizler halinde tasarlamış ve 2011-2013 yılları arasında İstanbul’daki atölyesinde gerçekleştirmiştir.

cemal erez 2

Cemal Erez Kimdir?

Cemal Erez, 1973 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (bugünkü adıyla Mimar Sinan

Üniversitesi) Grafik Sanatlar Bölümü’nden mezun oldu. 1980-1983 yılları arasında Paris’te Des Arts Decoratifs okulu Animasyon bölümünde eğitimini sürdürdü. 1980-1990 yılları arasında, Fransız Kültür bakanlığı Sinema Merkezi sübvansiyonları ile yönetmen olarak filmler gerçekleştirdi, Paris’deki büyük animasyon stüdyolarında çalıştı. 1990-1997 yılları arasında TC.Kültür Bakanlığı’ndan aldığı subvansiyonlarla filmler gerçekleştirdi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1989-2000 yıllarında resim çalışmalarıyla ortak sergilere katıldı. 2000-2010 yılları aralığında Fransız Kültür Bakanlığı ve Fransız televizyonu 2. kanal tarafından aldığı sübvansiyonlarla  animasyon filmleri gerçekleştirdi. 2004 yılından bu yana Bahçeşehir Üniversitesi VCD bölümünde Animasyon ve desen dersleri vermekte ve resim çalışmalarını sürdürmektedir.

Cemal Erez’in “Bir Bürokratın 24 Saati” isimli resim sergisini 4 Aralık 2014 – 5 Ocak 2015  tarihleri arasında Tütün Depo’sunda görebilirsiniz.

DEPO / Tütün Deposu

Lüleci Hendek Caddesi

No:12 Tophane İstanbul

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply