Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
12 Jan

Sendromsuzlar: Serdar Gözelekli

Gazze’deki gerçek olaylardan esinlenilerek çekilen Muna filminin yönetmeni Serdar Gözelekli ile Muna ve kariyeri hakkında konuştuk.

Kimdir Serdar Gözelekli? Neler yapar, nelerle uğraşır?

Serdar Gözelekli, 1 Ekim 1983 yılında Ankara’da doğdu. ODTÜ Koleji’nden mezun olduktan sonra, Uluslararası İlişkiler okudu ve ardından Yönetmen yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Tunç Okan, Bernard Rose, Charles Richards,, Kağan Erturan, Nezih Ünen ve Sinan Çetin gibi yönetmenlerin yardımcı yönetmenliğini yaptı. Klip ve reklam yönetmenliğine başladı. Özlem Tekin, Özge Fışkın, Vega, Ceza ve Cem Adrian gibi birçok sanatçının kliplerini yönetti.

2013 yılında, ilk uzun metraj filmi “İnanç Odası”nı çekti. 50, Antalya Altın Portakal da galası yapılan “İnanç Odası ” Madrid Film Festivali’nde En İyi Yabancı Film ve En İyi Yabancı Film Yönetmenleri dallarında yarıştı. Aynı zamanda American Online Film Awards’ta yüzlerce film arasından ilk 10’a girmeyi başardı.  2014 yılında ikinciyeni film ile birlikte ikinci uzun metrajı “Muna” yı çekti. Müzik ve sosyal medya bağımlısıdır. Fotoğraf ve taze fasulye vageçilmezleridir.

Muna 2

Reji asistanlığıyla başladığınız yolda artık uluslararası festivallerde adı geçen bir yönetmen oldunuz. Bu başarınızı neye borçlusunuz?

Farklı yönetmenlerle çalışarak sahada pişmek ve sürekli fikir üretip , hayata geçirmek(çekim) diyebilirim.

En sevdiğiniz yönetmenler kimler?

Favorim Bernardo Bertolucci dir.

Muna 1

Şu ara Gazze’de geçen gerçek bir hikayeden uyarladığınız Muna üzerinde çalışıyorsunuz. Bize Muna’dan bahseder misiniz?

Muna, Gazzede yaşayan küçük bir kız. Film, 2009 yılında Gazze’de onun başından geçenleri anlatıyor. Gerçek hikayelerden esinlenildi.

Filmin fragmanı oldukça dikkat çekici. Muna’yı çekmek istemenizin sebebi neydi?

Savaş, her zaman ilk çocukları vurur. Muna bu çocuklardan sadece biri. Çocuklar için savaşta büyümek büyük travma. Çekmek istememdeki en önemli sebep bu. Bir tanesinin de olsa hikayesini seyirciye aktarabilmek ve savaş gerçeğiyle seyirciyi yüzleştirebilmek.

Muna 3

Muna ne zaman vizyonda olacak?

Öncelikle hedef festivaller. Henüz netleşmese de 2015 Kasım gibi vizyonda olabilir.

Muna dışında yakın gelecek için planlarınız neler?

Mart 2015 gibi yeni bir filme başlamayı planlıyoruz. Henüz proje aşamasında.

Bizi tanıştırmak istediğiniz, tanısanız seversiniz dediğiniz biri ya da birileri var mı?

Filmde Muna’yı oynayan 8 yaşındaki Pınar Balkış diyebilirim. Çekimlerin bir kısmını yaptığımız Tarsus’ta karşılaştık ve hayatında ilk defa kamera karşısına geçti. Doğuştan yetenek diyebilirim. Yaşına rağmen performansı ve olgunluğuyla ben dahil bütün ekibi hayran bıraktı. Sizi de şaşırtacağına eminim.

Teşekkürler

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply