Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
22 Jan

Low İlk Kez Türkiye’de

Minnesotalı indie-rock grubu Low, müzik hayatına 1993 yılında başladı. Alan Sparhawk (gitar, vokaller) ve eşi Mimi Parker‘ın (davul, vokaller) “Duluth gibi kalabalık bir şehirde ‘post-punk’ tarzında müzik yapmak” üzerine yaptıkları şakaların gerçeğe dönüşmesiyle kurulan Low, ilk albümleri I Could Live in Hope‘u 1994 yılında yayımladı. 2005 yılında grubun bas gitaristi Zak Sally‘nin ayrılmasıyla birlikte gergin bir döneme giren Low, yedinci albümleri The Great Destroyer‘dan sonra çıkmayı planladığı yaz turnesini iptal etti. Grup bir dönem sessizliğin ardından 2007 yılında yayımladıkları Drums and Guns albümüyle dinleyicileriyle yeniden buluştu. 2008 yılında Steve Garrington‘un (bas gitar) da gruba katılmasıyla Low bugünkü halini aldı.

Yavaş tempoda ve minimalist tarzda müzikleriyle bilinen Low‘un tarzı “slowcore” olarak tanımlanıyor. Fakat Alan Sparhawk’a göre, Low sınıflandırılamayan bir müzik yapıyor. Her dinlenildiğinde kulağa daha farklı gelen müzikler ürettiklerini söyleyen grup üyeleri, “slowcore” tanımını reddediyor ve buna en iyi örnek olarak 1996 yılında yayımladıkları üçüncü albümleri The Curtain Hits The Cast‘da yer alan Do You Know How To Waltz? parçasını gösteriyorlar.

Albümleri Hakkında

1993 yılından bugüne kadar toplam 10 albümlerini piyasaya süren sahip Low, son albümleri The Invisible Way‘i ise 2013 yılında dinleyicileriyle buluşturdu. Albümlerinin yanı sıra pek çok single’a da imza atan Low, 1999 yılında Elvis Presley’e ait Blue Christmas şarkısının bir yorumunun da içinde bulunduğu Christmas albümünü hayranlarına bir yeni yıl hediyesi olarak sundu. 2002 yılında çıkardıkları Trust albümünden sonra en karanlık albümleri olarak nitelendirilen Drums and Guns‘da (2007), Sparhawk ve Parker ölüm ve cinayet temaları üzerine yoğunlaştı; albüm Irak savaşının etkilerini konu ediniyor. Low’un tarzını çok beğendiğini söyleyen Robert Plant ise 2010’da yayımladığı Band of Joy albümünde, grubun Monkey ve Silver Rider adlı iki şarkısına yer verdi.

“Eksik kalmış kelimelerin müzikle doldurulabileceğini” düşünen Low üyeleri, bu kelimeleri dinleyicilerle birlikte tamamlamak için iki gece üst üste Salon’a gelerek sözün bittiği yerde enstrümanlarını konuşturacak.

Salon’da Ocak ayı tüm hızıyla devam ediyor; Low, iki gece üst üste konser vermek üzere İstanbul’a geliyor. Uzun yıllardır alternatif müzik sahnesinin önemli seslerinden biri olarak yerini koruyan Low, 21 Ocak Çarşamba ve 22 Ocak Perşembe 21.30’da Salon’da ilk kez İstanbullu hayranlarıyla buluşacak.

Biletix

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply