Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
31 Jan

Luini Panzerotti / Milano

Milano’ya gittiğinizde Duomo’nun turistik kalabalığından sıkılıp ara sokaklarda lokal yerler keşfetmeye çalışırken uzunca bir sıra görürseniz anlayın ki Luini Panzerotti’desiniz. Bildiğimiz çiğ böreğin bilmediğimiz kadar lezzetlisi olan panzerottiler, İtalya’da yiyebileceğiniz birçok yemekten iddialı bir lezzete sahip. Farklı çeşitlerde olanlarını bir kenara bırakın ve mozerrella-domatesli olanından en az üç tane alın. İkinci tercihiniz ise ricotta ve ıspanaklı olanı olabilir. Pişman olmayacaksınız! Tabii ki Milano’ya gitmeyi bekleyemecek olanları da düşündük.

panzerotti milan

Tarif

Öncelikle hamuru kendiniz de yapabilirsiniz ama fırından ekmek hamuru almak daha kolay bir seçenek. Alacağınız ekmek hamurunu eşit parçalara bölün. Ellerinize yapışmaması için unlamanız gerekiyor. Hamurun içerisine koyacağınız karışım rendelenmiş domates ( hazır kullanmayın), mozarella, rendelenmiş dil veya kaşar peynirinden oluşuyor. Tuz ve karabiberle biraz tatlandırdıktan sonra fritöz veya tavada kızartıyorsunuz. Hamur çok kalın olursa içi çiğ kalabilir bu yüzden hamurun ince olması daha iyi olabilir. Afiyet Olsun!

Adres: Via S. Radegonda, 16 (p.zza Duomo) 20121 Milano, Italia
Tel: +390286461917

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply