Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
2 Feb

Çekmeceler !f İstanbul’da

İlk filmleri “Zenne”yle büyük ilgi gören M.Caner Alper ve Mehmet Binay’ın yeni filmleri “Çekmeceler”, dünya prömiyerini !f İstanbul’da yapıyor. Festivalin “Digiturk Galaları” bölümünde gösterilecek olan ve senaryosu gerçek olay ve kişilerden esinlenilerek yazılan film, otuzlarının başındaki Deniz’in doğum gününde kanlar içinde hastaneye kaldırılmasının ardında yatan gerçekleri konu alıyor.

“Çekmeceleri açmaktan korkma!”

William Faulkner’ın “Geçmiş asla sona ermez ve hatta geçmez bile” sözünden yola çıkan yönetmenler, Deniz’in hikâyesini geriye dönüşlerle anlatıyor ve kız çocuk ve genç kadın olmaya dair Türkiye’deki tabuları ve yasakları kurcalıyorlar. 70’lerden günümüze uzanan hikâyesini dans, dekor, kostüm ve makyajı harmanlayan görsel bir şölenle anlatan filmin başrollerinde ise Ece Dizdar, Taner Birsel, Tilbe Saran, Nilüfer Açıkalın ve Hakan Çimenser bulunuyor.

Alper ve Binay’ın eşcinsel cinayetlerini konu alan ve 2012’de ödüller, övgülerle ülke sinema gündeminden aylarca düşmeyen filmleri “Zenne”, o sene !f İstanbul’un kapanış filmi olmuş ve filmi ünlü İngiliz oyuncu Rupert Everett sunmuştu.

14. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, 12-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da, 26 Şubat-1 Mart 2015 tarihlerinde ise Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilecek.

Detaylı bilgi için: !f İstanbul

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply