Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
6 Nov

Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi / Antik Palace

nilbar gures

kadir akyol

Türk Çağdaş Sanatının, en değerli eserlerinin rekor satışlarını gerçekleştiren Antik A.Ş. müzayede evi, 7 Kasım Cumartesi günü 15:00’da 288. müzayedesini gerçekleştiriyor.

Türkiye’nin önde gelen çağdaş sanatçılarına ait eserlerin satışa sunulacağı “Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi” Antik A.Ş’de sanat severlerle buluşuyor. Olgaç Artam yönetiminde gerçekleşecek olan müzayede de Erol Akyavaş, Orhan Peker, Burhan Doğançay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Abidin Elderoğlu, Nejad Melih Devrim, Ferruh Başağa, Adnan Çoker, Avni Arbaş, Abidin Dino, Fikret Mualla, Ömer Uluç ve Mehmet Güleryüz gibi Türkiye’nin usta sanatçılarına ait eserler yer alıyor. 1950’den günümüze Çağdaş Türk sanatından önemli bir seçki sunan müzayede, 7 Kasım Cumartesi günü 15:00’da koleksiyonerlerin beğenisine sunuluyor.

nazif topcuoglu

Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun “Çiftçi Ailesi” isimli ünlü tablosu yer alıyor. 1953 yılının Eylül ayında ilk kez Time dergisinde yayınlanan eser, Anadolu renkleri ve mozaik desenleriyle betimlenmiş anne, baba ve bebekten oluşan bir çiftçi ailesini konu alıyor. 250,000 TL açılış fiyatı ile satışa sunulacak olan Çiftçi Ailesi, Türk resminin usta ismi Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun başyapıtları arasında gösteriliyor.

Müzayedede ayrıca Erol Akyavaş’ın retrospektif niteliğinde 5 eseri, Burhan Doğançay’ın “Kurdeleler” serisinden 4 eseri, Ferruh Başağa’nın 1980 sonrası önemli eserleri ile Orhan Peker’e ait önemli tuvaller satışa sunuluyor. Adnan Çoker’in farklı dönemlerinden 4 eseri, Fikret Mualla’nın “Sokak” konulu tablosu ile Abidin Elderoğlu’nun tuval çalışmaları da satışa sunulacak eserler arasında.

mehmet ali uysal

Çağdaş Türk sanatçılarının yanı sıra Francis Bacon, Joan Miro, Yves Klein, Damien Hirst, Victor Vasarely, Peter Halley, Peter Zimmerman ve Hiroshi Sugimoto imzalı eserlerin de yer aldığı müzayede, koleksiyonerlere uluslararası sanatçıların yapıtlarına sahip olma imkanı sunuyor.

Güncel Türk sanatının önde gelen isimleri Kemal Önsoy, Azade Köker, Selma Gürbüz, Canan Tolon, İrfan Önürmen ve Ekrem Yalçındağ gibi değerli sanatçıların eserlerinin satışa sunulacağı müzayedede güncel sanatın genç temsilcileri ise Nilbar Güreş, Mehmet Ali Uysal ve Yaşam Şaşmazer. Müzayedeyi yönetecek olan Olgaç Artam: “Müzayedede yer alan eserleri, kendi koleksiyonumuza seçer gibi özenle ve dikkatle seçmeye çalıştık” diyerek, tüm sanatseverleri satışa sunulacak eserleri yakından görmek için müzayede öncesinde Antik Palace’a davet ediyor.

Satışa sunulacak eserler, 2 -7 Kasım tarihleri arasında Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilir.

Online katalog için tıklayın.

Kapak: Peter Zimmermann / Untitled

Tablolar sırasıyla:  Nilbar Güreş / Unknown Sports, Kadir Akyol / Ey Aşk, Nazif Topçuoğlu / Stigma, Mehmet Ali Uysal / Untitled.

Antik A.Ş

Antik A.Ş Facebook

Antik A.Ş Instagram

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply