Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
26 Nov

Studio 54 / The Legend

studio54 1

studio54 2

studio54 3

studio54 4

studio54 6

studio54 7

studio54 8

studio54 9

studio54 11

studio54 12

studio54 13

studio54 14

studio54 15

studio54 16

studio54 18

studio54 19

studio54

1977 yılında New York’un 54 numaralı sokağında açılan Studio 54, 70’lerdeki disko kültürünün bugün hala konuşuluyor oluşunun en önemli etkenlerinden biri olmuş bir mekan. Andy Warholl, Debbie Harry, Liza Minnelli, Diana Ross, Truman Capote, Jack Nicholson, Mick Jagger, Bianca Jagger,Michael Jackson ve Jimi Hendrix gibi isimlerin neredeyse evi gibi olan Studio 54, önünde uzun kuyrukların olduğu ve girmek için sadece para ve şöhretin yetmediği özel bir yerdi.

Steve Rubell ve Ian Shrager tarafından kurulan disko, hedonistik atmosferiyle bütün misafilerin dibine kadar partileyip rahatlıkla çirkinleşebildiği özgür bir alandı. 1978 yılında narkotik tarafından bulunan kara para sebebiyle kapatılan Studio 54, 1980’de ‘The End of Modern Day Gomorrah” isimli partiyle sadece bir geceliğine kısa hayatına veda etmek için açıldı. Hapisten sonra kulübü tekrar hayata geçirmek isteyen Rubell ve Shrager, o büyüyü bir daha hiç yakalayamadı. Studio 54’ün kapanmasıyla birlikte sınırsız cinsellik ve diskonun altın çağı da sona ermiş oldu. Bugün sadece bir gecenizi orada geçirmek istiyorsanız Studio 54’e ışınlanamasanız da filmini izlemeniz mümkün!

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply