Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
19 Dec

I Saved My Belly Dancer // Youssef Nabil

i saved my belly dancer 3

i saved my belly dancer 2

i saved my belly dancer 4

Youssef Nabil, 2012 yılında Galerist Hasköy’de gerçekleşen ‘You Never Left’ sergisinden sonraki ikinci video çalışması  ‘I Saved My Belly Dancer’ da dansözlere olan hayranlığını ve Orta Doğu’ya has sanat biçimlerinin yokoluşunun kendisinde yarattığı anksiyeteyi poetik bir biçimde betimliyor. Görsel olarak 1950’lerde Mısır sinemasının altın çağından esinelenen video Nabil’in işlerinin bir karakteristiği olarak kendi ülkesine göndermeler de bulunuyor. Sanatçının Mısır ile olan ilişkisine otobiyografik göndermelerde bulunduğu videoda Tahar Rahim ve Salma Hayek rol alıyor.

Youssef Nabil Kimdir?

Youssef Nabil fotoğrafçılık kariyerine 1992 yılında, Mısır sinemasının altın yıllarından esinlenmiş enstantaneleri arkadaşları aracılığıyla canlandırması ile başladı. 1990’larda New York ve Paris’teki önemli fotoğraf stüdyolarında asistan olarak çalışırken arkadaşların ve ünlü sanatçıların hem resmi hem de var olan gerçek hayattaki imajlarından uzak bir rüya ve uyku aleminde, bilincin sınırlarında resmeden portreler çekti. Mısır’a döndüğü 1999 yılında Arap dünyasının yazar, şarkıcı ve sinema yıldızlarını konu alan, el ile renklendirilmiş fotoğraf yaklaşımını daha da geliştirdi. Nabil özellikle Paris ve New York’a yerleştiğinden beri Mısır’dan kopuk olarak devam eden hayatını yansıtan oto portreler çekmeye başladı. Bu belirsiz sahneler seks ve ölüm ögeleri ile serpiştirilmiş hayatın gerçekleri ile huzurlu rüyalar, yalnızlık ve şöhret arasında gidip gelmekte.

I Saved My Belly Dancer, 6 Ocak 2016 tarihine kadar Paris’teki Galeri Nathalie Obadia’da ziyaret edilebilir.

Youssef Nabil

Galerist

Galerie Nathalie Obadia

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply