Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
10 Jan

Let’s Leave Are Suffering Galeri Artist’te

Benjamin MORAVEC 1977’de Fransa’nın Thiais şehrin de doğdu. Günümüzde ise Almanya, Nürnberg’de yaşamakta ve sanat hayatına devam etmektedir.

Benjamin Moravec imgeler içerinde batan dünyada resmin hala bir anlamı olduğuna inanmaktadır.

Resimlerini yaparken fırçasını bir virtüöz gibi kullanan sanatçı, çağdaş sanatın getirdiği görsel kültürümüzü sorgulamaktadır. İzleyicisiyle diyalektik bir iletişimi de başlatmaktadır. Eserlerini yaratırken resim içerisinde resim kullanmaktadır. Tuvalinde iç içe geçmiş olaylar ve çok katmanlı mekanlar yaratır.

Zaten tek başına bir temsil yaratan resmin içersindeki boyanmış figürün pozisyonu sanatçının çalışmasında önemli bir sorundur. Moravec aynı zamanda gizli ve mahrem olana karşı büyük bir ilgi duyar. Kullandığı reklam, fotoğraf,sinema, medya simgelerini eserlerine katarak mahremiyetin kapılarını da açar. Eserlerinde gördüğümüz nü kadınları afiş ve bilbordlara koyarak toplumda saklı kalmalı algısı kırar.

Evlerin içerisine yerleştirilmiş göz ve sahnelerle izleyicisini hem tanık hemde gözcü durumuna getirir. Moravec in eserleriyle birlikte içerisi dışarısı ve saklılık göz önünündelik gibi kavramları sorguluyoruz.

Benjamin Moravec ‘’Let’s Leave Are Suffering’’ solo sergisiyle Galeri Artist de.

Adres: Harbiye, Abdi İpekçi Cd. No:77, Nişantaşı.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply