Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
13 Nov

John Bisbee’nin Çivi Sanatı

OlsmagnetBisbee01
OlsmagnetBisbee02
OlsmagnetBisbee03
OlsmagnetBisbee04
OlsmagnetBisbee05
OlsmagnetBisbee06

Amerikalı heykeltraş John Bisbee, çok uzun süredir çağdaş sanatın dinamiklerini zamanının ötesinde bir vizyonla yorumlayarak, demiryolu çivilerinden heykeller yaratıyor. Stoğundaki benzer özellikteki çivilere her defasında başka bir boyut kazandıran heykeltraş, işlerini şu cümleyle özetlemiş:

“Yalnızca çiviler, ama daima farklı. Çivi, bir çizgi gibidir. Çizgilerle neyi çizemezsiniz ki? Çivi de benim çizgim.”

Şimdilik Brunswick, Maine‘de yaşayan Bisbee’nin işleri yakında Shelburne Müzesi‘nde (Vermont) sergilenmeye başlayacak. Sergi 18 Ocak – 26 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu arada kendisi, son dönemlerin en naif filmlerinden biri olan Robot & Frank‘in yapımcısı Sam Bisbee’nin kardeşi.

Web Sitesi | Shelburne Müzesi

EMEL BİLGE ÇINAR

Oldmagnet'te editör olmadan önce, üç yılını post prodüktörlük yaparak Lighthouse Visual Effects, İstanbul'da geçirdi. Projeleri neticesinde Autodesk Türkiye'nin topluluk yöneticilerinden biri olmayı başardı. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Los Angeles, California'da Medya ve Eğlence Yönetimi üzerine eğitim aldı. Aynı zamanda Öteki Sinema'da sinema ve dizi yazıları yazarken bir yandan bilimkurgu okumayı, oyun tasarlamayı ve durmaksızın oyun oynamayı seviyor.

No Comments

Leave a reply