Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
13 Nov

Wall of Hallucination by Semiha Berksoy

Çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Semiha Berksoy‘un Halüsinasyon Duvarı ismli sergisi bugün Galerist Tepebaşı‘nda başladı. 10 Ocak 2015 tarihine kadar görülebilecek olan sergi, Semiha Berksoy’un başarılı sanat yaşamından önemli bir kesit sunuyor. Semiha Berksoy’un resim, ses kaydı, video, fotoğraf, kişisel obje ve belgelerinin de yer alacağı sergi, birçok ziyaretçiye ilham verecek.
Galerist ve Semiha Berksoy Vakfı’nın işbirliği, Berksoy’un eserlerinin sergilenmesi dışında vakıf tarafından 5 yıl önce başlatılan, Semiha Berksoy Müzesi’nin kurulması için destek sağlamayı hedefliyor. Sanatçının çalışmalarını aynı zamanda 16 Kasım’a kadar Contemporary Istanbul’da da görebilirsiniz.

Semiha Berksoy Kimdir?

1910 yılında İstanbul’da doğan Semiha Berksoy, 1928’de İstanbul Belediye Konservatuar’ına burslu olarak kabul edildi. Bir yıl sonra pianoda Cemal Reşit Rey eşliğinde halk önünde ilk konserini veren Berksoy, aynı yıl içerisinde, Güzel Sanatlar Akademisi’ne kabul oldu. Muhsin Ertuğrul tarafından 1931 yılında çekilen ilk sesli Türk filmi ‘İstanbul Sokakları’nda’ Semiha’yı canlandırdı. 1936’da Berlin Devlet Yüksek Müzik Akademisi’ne kabul edildi ve Opera Bölümü’nü birincilikle bitirdi.
Richard Strauss’un 75.doğum yılı nedeniyle sahnelenen ‘Ariadne auf Naxos’ operasında başrol Adriadne’yi oynayarak Avrupa’da sahneye çıkan ilk Türk opera sanatçısı ünvanını aldı. 1940 yılında ülkesine dönen Semiha Berksoy, kariyeri boyunca, Türkiye ve dünyada sayısız önemli temsilde yer aldı. 1998′de Devlet Sanatçısı ünvanı alan Berksoy, sonraki yıl ise, New York City Lincoln Center’da Robert Wilson’ın ‘The Days Before: Death, Destruction and Detroit III’ isimli operasında ‘İsolde’nin Aşk Ölümü’ aryasını söyledi.
AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply