Featured Posts

Onu Öldür, Beni Güldür / Ali Elmacı
“Onu Öldür, Beni Güldür” sergisindeki fantastik sahnelerde, bal yapan eşek arılarına, abaküse takılmış kurukafalara, bağırsak şeklindeki sarıklara ve gözünü izleyiciye dikmiş huzursuz çocuklara rastlıyoruz. Çekici olanla iticiyi, samimi olanla tehditkarı, doğalla yapayı, kutsalla kitsch'i bir arada seyrederken hangisine inanacağımızı şaşırıyoruz.
View Post
To top
24 Aug

Red Bull Music Academy’de Bir Türk

Müzisyenleri geliştirme workshop’larıyla dünyanın birçok yerinde adını duyuran Red Bull Music Academy, bu yıl Tokyo’da gerçekleşecek. 15 yıldır dünyanın birçok ülkesinde gittiği her şehri birbirinden önemli müzisyenler, benzersiz konserler, enstalasyonlar ve atölye çalışmalarıyla buluşturan Red Bull Music Academy (RBMA), katılan müzisyenleri bu yıl Japonya’nın başkenti Tokyo’ya götürüyor. RBMA’ye katılacak iki Türk isimden biri de Bedroomdrunk isimli grubun vokalliğini ve bass gitaristliğini yapan İpek Görgün. Toplam 30 ülkeden gelen 6000 başvuru arasından seçilen 60 kişiden biri olan İpek, şu anda İTÜ MİAM’da Sessel Sanatlar doktorası yapıyor. Bilkent Üniversitesi’nde Siyasal Bilimler okuduktan sonra Galatasaray Üniversitesi’nde felsefe dalında master yapan genç sanatçı, yıllardır müzikle ve seslerle haşır neşir olmuş.Bedroomdrunk isimli avant-garde rock müzik yapan grubun yanısıra  elecktro-akustik müzik yapan Vector Hugo isimli grupla da çalışmış İpek. Bunun dışında birçok yerli yabancı müzisyen ve gruplarla müzikal anlamda sürekli bir şeyler yapmaya devam etmiş. Süreyya Operası ve Aksanat’ta çaldığı performanslarla daha da geniş kitlelere ulaşmayı başarmış. Bu aralar MAX/MSP gibi ortamlarda, sesler üretiyor ve ürettiği sesleri manipüle ettiği çalışmalar yapıyor.Bunların yanında daha ‘gevşek’ formları barındıran, katmanlara, grenlere ve onların birbirleriyle olan ilişkilerine odaklanan bazı setler hazırlıyor.

AYŞİN İLDEŞ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Reklamcılık bölümünden mezun olduktan sonra University of The Arts London ve Chelsea College’da iletişim ve medya üzerine eğitim aldı. Çeşitli yayınlarda yıllardır kültür-sanat, sinema, müzik, seyahat, dekorasyon ve gastronomi alanlarında editörlük yapmanın yanı sıra, markalara ve kişilere dijital iletişim danışmanlığı, yaratıcı içerik ve kurumsal blog yönetimi, kurumsal dergi yaptığı işlerden bazıları. Yazı İşleri Müdürü ve Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak çalıştığı Büyük Kulüp'ten ayrıldıktan sonra Kurucusu olduğu Beyoğlu Creative'i hayata geçirdi. Yeni projeler tasarlamaya ve çeşitli platformlarda yazmaya devam ediyor.

No Comments

Leave a reply